Догори
Дати відгук

Лавандові поля в Україні вже квітують: найкращі локації для фото, від Києва до Буковини

Лавандові поля в Україні – локації для фотосесії та що можна подивитися по дорозі.

9 хв на прочитання19 Червня 2021, 22:01
Лавандові поля в Україні вже квітують: найкращі локації для фото, від Київа до Буковини Лавандові поля в Україні вже квітують: найкращі локації для фото, від Київа до Буковини
Поділитись:

Для того, щоб побачити поля лаванди та зробити красиві фотографії не обов’язково їхати у Французький Прованс. В Україні багато місць, де росте лаванда. Головне – обрати правильний час і знайти фотографа, який зробить фотографії “Провансу” практично в себе вдома. обирайте локації, які найближче до вас або по дорозі, якщо плануєте подорож.

Термін цвітіння лаванди

Лаванда розквітає в середині червня і квітне до початку-середини липня.
Залежно від того, яка була весна – може почати цвісти в травні. Але це виняток, ніж правило.
У тепліших областях – Одеська, Закарпаття, лаванда може зацвісти раніше – початок червня.
У Київській області цвітіння лаванди вже наступило.

Лаванда в Одеській області

Одеська область межує з Молдовою, де давно вирощують лаванду. Південний регіон відмінно підходить для рослини, яка любить сонце. В останні роки це зрозуміли й в Одеській області – стали засаджувати невеликі поля лавандою. З неї роблять лавандову олію для косметики, а під час цвітіння збирають з туристів гроші за фотосесії в красивих фіолетових рядках.

Лаванда в етно-комплексі Фрумушика-Нова

Невелика плантація лаванди є у відомому етно-центрі Фрумушика Нова.  

Між іншим – відмінна ідея поїхати на фотосесію, а заодно і подивитися чим цікава Фрумушика. А тут дійсно цікаво і є чим зайнятися у вихідні дні.  

Лавандове поле Василівка

У 230 км від Одеси є село Василівка Болградського району. Тут також на невеличкому полі вирощують лаванду. 45°38’38.6″N 28°51’17.8″E. Це поле посадили лише у 2019 році – кущики ще маленькі, але скоро вони зміцніють і будуть красиво цвісти.

По дорозі:
Подорож до Василівки можна об’єднати з дегустацією на Виноробні “Колоніст” в селі Криничне, Болградський район. Або попасти на виноробню Вінхол в селі Оксамитне – тут проводять екскурсії з дегустаціями.

Лаванда біля села Сергіївка – село Вільне

Це найближча локація до Одеси – село Вільне знаходиться в 70 км від Одеси й розташована між морськими курортами – Сергіївка та Курортне. 46.012222, 30.295518. Є охорона, яка під час цвітіння просить за фотосесію по 50 грн.

 

Лаванда в Закарпатті, на Рівненщині та Буковині

У Закарпатті особливий мікроклімат внаслідок того, що гори захищають цю територію від холодних вітрів. Тому тут набагато тепліше, ніж в інших областях і багато сонця. Лаванда – теплолюбна рослина, любить сонце – тут його досить, щоб вирощувати лавандові поля.

Лаванда в селі Тарнівці

Приватне Лавандове поле, в 7 км від Ужгорода знаходиться в селі Тарнівци. Кущики тут невеликі, але вже створюють гарний ландшафт. Відмінний варіант для фотосесії, якщо зібралися погуляти по Ужгороду. Місто невелике, є свій замок – за два дні можна відмінно встигнути погуляти та сфотографуватися в лаванді. 48°35’38.4″N 22°13’00.2″E

Що подивитися в Ужгороді?
– Ужгородська фортеця (квіток – 50 грн.)
– Музей народного побуту та архітектури (квіток – 40 грн.)
 

Лавандова Гора – Перечин

У горах Закарпаття лавандове поле як ніде нагадує пейзажі Провансу. Вид приголомшливий: навколо гори, стрункі ряди лаванди, є фото-зони для фото-сесії. Фотосесії платні – вартість і початок сезону цвітіння лаванди дивіться на сайті Лавандова гора. 48°44’41.2″N 22°28’12.3″E
Ціна входу на поле – 150 грн.

По дорозі:
У 25 км від Перечина знаходиться село Лумшори – в ньому знамениті Лумшорські чани з сірководневою водою. Місце дуже гарне: село знаходиться в ущелині, по якому протікає річка з трьома мальовничими водоспадами.

Трохи далі є ще одне чудове місце – парк Воєводино. В ньому можна провести пару годин: погуляти красивою територією уздовж озера, зловити форель, яку вам тут же приготують на мангалі в ресторані.  
Ціна квітка – 75 грн. в вихідні, в будні – безплатно.
 

Лавандове поле у селі Уїздці на Рівненщині

У селі Уїздці Здолбунівського району є невелике приватне поле лаванди. 50°27’58.9″N 26°12’10.0″E
Тут можна подивитися як зростає лаванда та зробити фотосесію. Можна буде купити готові свіжі букети, самому назбирати букет на вагу, чай, саше, інші лавандові штучки.

Вартість за одну людину складає 50 грн. Дітям до 3 років – безкоштовно, до 10 років і пенсіонерам – знижка 50%. Вхід для осіб з інвалідністю – безкоштовний.

Час перебування на полі обмежений – не більше 3-х годин, якщо кількість людей виявиться надто велика.
Весільні і інші групові фотозйомки (до 10 людей, оренда всього поля) – оплата погодинна – 500 грн/год. За кожну наступну людину – доплата 50 грн.

Лавандовий рай в Чернівцях

В 10 км от Чернівців у селі Магала (в напрямку Сонячної Долини) є поле тюльпанів та лаванди. 48°16’29.6″N 26°04’37.3″E

Лаванда у Київській області

Під Києвом є аж три локації для фотосесій в лаванді. Одні доступні для всіх, в інші потрібно заздалегідь записуватися на певний час. Все це платна історія і ціни відповідно різні.

Лаванда в парку Добропарк

Ландшафтний парк Добропарк знаходиться у селі Мотижин, в 45 км біля Києва. Добропарк – це парк квітів, в якому можна погуляти серед квітів на свіжому повітрі. Навесні тут розквітають тюльпани, а влітку петунії та лаванда. На території парку безліч місць для проведення фотосесій і організації сімейного дозвілля: фудт-корти, дитячі атракціони, оренда велосипедів, місця для відпочинку і пікніків.
Ціна квітка – 150 грн.

По дорозі:
Подивитися Замок кіностудії Victoria Film Studios, який розташований на трасі Київ-Житомир біля села Гурівщина. В саму кіностудію неможливо потрапити – вона дієва, там знімають кіно. Але замок, збудований перед її входом – це справжній шедевр з каменю, дерева і металу. Перед входом встановлені стилізовані триметрові скульптури з фільму «Чужий» і «Хижак», автомобіль з фільму «Mad Max», і копія трону з лицарських мечів з популярного серіалу «Гра престолів».

Лаванда в Порадівці

Лавандовий парк Порадів – лавандовий парк в селі Порадівка знаходиться близько 38 км від Києва. Дуже затишне місце для відпочинку. Продумані всі дрібниці: лобі з роздягальнею, ванною, туалетом і навіть є бокс першої допомоги, безплатні напої, красива територія з невеликим озером. Місце дуже популярне, тому потрібно заздалегідь бронювати час для фотосесії.

Ціни на 2021 рік поки ще не вказані – обіцяють вказати їх пізніше на офіційній сторінці.
Ціна у 2019 році була – 500-650 грн. за час в залежності від часу доби.

По дорозі:
Поруч знаходиться місто Васильків – рекомендуэмо заїхати, щоб побачити Васильківські кручі. Це місце цікаве своїм незвичайним ландшафтом – великі яри, чимось нагадують гірський каньйон. Мальовнича локація знаходиться між Васильковом і селом Велика Бугаївка. Як тільки не називають це місце – «Васильківські Карпати» і «Казковий яр». Причому яр не один – їх тут багато, площа становить близько 416 гектарів. Висота схилів досягає десятка метрів, хоча. Місце особливо красиве навесні і в першій половині літа, коли схили вкриті шовковистою зеленою травою і дійсно нагадують зелені гори.

Ферма oLawander в селі Димер

Полунично-лавандова ферма olawander знаходиться в селі Димер близько 50 км від Києва.
Це нове поле, лавандові грядки ще молоді та посаджені на невеликій площі. У цьому році планується відкриття кафе для відвідувачів ферми. Потрапити на квітуче лавандове поле можна тільки за попереднім бронюванням. Бронювання відкривається за 2-3 тижні до початку цвітіння лаванди.
Ціна оренди – 500 грн / година

По дорозі:
Можна поїхати в резиденцію Сухолуччя – погуляти на свіжому повітрі та поспілкуватися з тваринами, погодувати їх і навіть погладити. На території резиденції у вільному вигулі живуть олені, козулі й коні. Є загін з биками й кабанчиками. Місцеві конячки дуже товариські – підходять близько і навіть жебракують, заглядають в руки – які гостинці їм привезли. На березі Київського моря живуть ондатри, які не бояться людей і беруть їжу з рук.
Ціна квітка – 50 грн.

Невеликі локации лаванди в Україні

Невелике лавандове поле є в селі Коршив, Івано-Франківської області (50 км від Івано-Франківська. 48°42’12.5″N 25°00’44.0″E

Зовсім малесенька посадка лаванди у селі Зарубинці, Тернопільської області (20 км від Тернополя) 49°41’21.5″N 25°41’00.9″E

Приватне поле в селі Лище, Волинська область (13 км від Луцька). Воно було посаджено у 2019 році. Два – три роки потрібно почекати, поки виростуть кущики, щоб в них можна було робити фото-сесії. 50°42’10.1″N 25°28’01.8″E

Лавандова локація – невеличка ділянка, засаджена лавандою Lavender_Family, город Кременчук, Полтавська область (113 км от Полтави). Тут впроваджують фотосесії й продають букетики лаванди. 49°08’25.5″N 33°22’48.7″E

Джерело:journeys6senses.com

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Гортензія волотиста Sundae Fraise здатна прикрасити посадки з хвойних і листопадних рослин (ФОТО)
1 хв на прочитання4 години тому
На Одещині лелеки повернулися до своїх гнізд
На Одещині лелеки повернулися до своїх гнізд, які були укріплені спеціальними платформами
1 хв на прочитанняВчора
На Одещині врятували коня, який застряг у болоті
На Одещині рятувальники витягли коня із болота (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Кабмін сьогодні на засіданні прийняв низку рішень у сфері охорони здоровʼя, агросектору та екології
3 хв на прочитанняВчора
Незаконна рибалка на озері Кугурлуй спричинила збитки рибним запасам України на більш як 350 тис. грн
1 хв на прочитанняВчора
Через опади у річках Буковини підійметься вода до метра
1 хв на прочитанняВчора
На водоймах Одеської області встановлено 1000 нерестових гнізд (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Нарубали на 900 тисяч гривень: на Буковині судитимуть експосадовця лісового господарства
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Шоколадний смузі з бананом і молоком: десерт, який готується лічені хвилини
1 хв на прочитання3 години тому
Скільки коштів виплатила медзакладам із початку весни
Стало відомо, скільки коштів НЗСУ виплатила медзакладам із початку весни
1 хв на прочитанняВчора
В українських школах розповідатимуть про права дитини
В українських школах розповідатимуть про права дитини
1 хв на прочитанняВчора
Міністра агрополітики підозрюють у незаконному заволодінні державною землею
Міністра агрополітики підозрюють у незаконному заволодінні державною землею на майже 300 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Одна акумуляторна батарея наносить шкоди більше, ніж тисячі тонн відходів від промисловості, — Міндовкілля
3 хв на прочитанняВчора
Ціни на газ для бізнесу в Україні посеред весни зросли до максимуму з листопада
1 хв на прочитанняВчора
Ароматні та м’які бананові булочки до кави або чаю: легкий рецепт випічки
1 хв на прочитанняВчора
Зросте рівень жиру в крові та ризик розвитку раку: які частини курки краще не їсти
1 хв на прочитанняВчора