"Лагідне" варення з черешні: рецепти приготування джему на зиму

2 хв на прочитання28 Липня 2022, 16:56

Прості та смачні рецепти

Варення з черешні – одна з найсмачніших закруток, яку можна використовувати не тільки як десерт. Ці ягоди також смакують у випічці і навіть з м'ясом. Підготували для вас прості та смачні рецепти приготування варення з черешні, пише Радіо MAXIMUM.

Черешневе варення з кісточками

Інгредієнти:​

Рецепт приготування варення з черешень з кісточками:

  1. Очистити черешню від плодоніжок, видалити пошкоджені плоди. Промити, дати стекти воді, викласти в емальовану каструлю.
  2. Залити киплячим цукровим сиропом.
  3. Варити у два прийоми з перервою між варіннями в 5 годин.
  4. Додати в кінці другого варіння ванільний цукор, лимонну кислоту.
  5. Розлити в сухі стерильні банки, наповнюючи їх на 1/2 см нижче верху горлечка, закатати підготовленими кришками.

Джем з черешні на зиму

Інгредієнти:​

Рецепт приготування варення з черешні на зиму:

  1. Ягоди вимити, просушити, очистити від кісточок.
  2. Подрібнити з в блендері, додати цукор, вимішати й дати кілька годин постояти, щоб сік розчинив цукор.
  3. Джем варять на повільному вогні в товстостінному посуді, постійно помішуючи. Перед закінченням варіння додайте в джем лимонний сік.
  4. Готовність перевіряється по густоті краплі: на холодне блюдце капніть краплю джему, і нахиліть його. Якщо крапля не розтікається, джем готовий.

Варення з черешні у мультиварці

Інгредієнти:​

Рецепт приготування варення з черешні у мультиварці:

  1. У черешневому варенні, звареному в мультиварці, не використовуємо воду.
  2. Засипати ягоди цукром.
  3. Кришку мультиварки закрити, включити на режим Тушкування на 1 годину.
  4. За цей час банки для варення помити та простерилізувати. Варення, зварене в мультиварці, готово.
  5. Розливаємо варення з черешні у чисті банки й закриваємо кришками.

Варення з черешень без кісточок

Інгредієнти:​

Рецепт приготування варення з черешні без кісточок:

  1. Цукор залити холодною водою, довести до кипіння, зменшити вогонь і 10 хвилин проварити.
  2. Засипати в сироп промиті та просушені ягоди без кісточок, довести до кипіння і дати відстоятися 12 годин.
  3. Кип'ятити-охолоджувати його потрібно тричі.
  4. Готове варення розлити в стерилізовані в банки й закатати.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: