Вєтрова Влада2 хв на прочитання28 Липня 2022, 16:56
Варення з черешні – одна з найсмачніших закруток, яку можна використовувати не тільки як десерт. Ці ягоди також смакують у випічці і навіть з м'ясом. Підготували для вас прості та смачні рецепти приготування варення з черешні, пише Радіо MAXIMUM.
Черешневе варення з кісточками
Інгредієнти:
- Черешня – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Вода – 1 склянка
- Ванільний цукор – 5 г
- Лимонна кислота – 1 г
Рецепт приготування варення з черешень з кісточками:
- Очистити черешню від плодоніжок, видалити пошкоджені плоди. Промити, дати стекти воді, викласти в емальовану каструлю.
- Залити киплячим цукровим сиропом.
- Варити у два прийоми з перервою між варіннями в 5 годин.
- Додати в кінці другого варіння ванільний цукор, лимонну кислоту.
- Розлити в сухі стерильні банки, наповнюючи їх на 1/2 см нижче верху горлечка, закатати підготовленими кришками.
Джем з черешні на зиму
Інгредієнти:
- Черешня – 1 кг
- Цукор – 2 склянки
- Лимонний сік – 2 столові ложки
- Мигдалева есенція – 4 краплі
Рецепт приготування варення з черешні на зиму:
- Ягоди вимити, просушити, очистити від кісточок.
- Подрібнити з в блендері, додати цукор, вимішати й дати кілька годин постояти, щоб сік розчинив цукор.
- Джем варять на повільному вогні в товстостінному посуді, постійно помішуючи. Перед закінченням варіння додайте в джем лимонний сік.
- Готовність перевіряється по густоті краплі: на холодне блюдце капніть краплю джему, і нахиліть його. Якщо крапля не розтікається, джем готовий.
Варення з черешні у мультиварці
Інгредієнти:
- Черешня без кісточок – 1 кг
- 1 кг цукру
Рецепт приготування варення з черешні у мультиварці:
- У черешневому варенні, звареному в мультиварці, не використовуємо воду.
- Засипати ягоди цукром.
- Кришку мультиварки закрити, включити на режим Тушкування на 1 годину.
- За цей час банки для варення помити та простерилізувати. Варення, зварене в мультиварці, готово.
- Розливаємо варення з черешні у чисті банки й закриваємо кришками.
Варення з черешень без кісточок
Інгредієнти:
- Черешня – 1 кг
- Цукор – 1,2 кг
- Вода – 0,2 л
Рецепт приготування варення з черешні без кісточок:
- Цукор залити холодною водою, довести до кипіння, зменшити вогонь і 10 хвилин проварити.
- Засипати в сироп промиті та просушені ягоди без кісточок, довести до кипіння і дати відстоятися 12 годин.
- Кип'ятити-охолоджувати його потрібно тричі.
- Готове варення розлити в стерилізовані в банки й закатати.