Догори
Дати відгук

Киянка закликає зобов'язати власників тварин прибирати за своїми улюбленцями

Для розгляду петиції міською радою вона повинна набрати 10 000 підписів киян.

2 хв на прочитання22 Лютого 2021, 11:44
Мешканка Києва зареєструвала петицію про прибирання за тваринами. Мешканка Києва зареєструвала петицію про прибирання за тваринами.
Поділитись:

Українці мають долучитись до цивілізованого утримання тварин у місті. А це не тільки догляд за твариною, наявність наморднику чи ветеринарних щеплень, але й прибирання за твариною під час прогулянки. В усіх європейських країнах власники вигулюють собак із пакетиками та рукавичками для подальшої утилізації екскрементів. 

На міському сайті петицій  оприлюднено чергову петицію, в якій авторка пропонує зобов'язати власників тварин прибирати за своїми улюбленцями.

Петиція № 10457 «Всіх власників собак та інших тварин змусити прибирати за своїми улюбленцями» була зареєстрована на сайті КМДА Машею Олександрівною Рільке.

Наразі петицію, зареєстровану 19 лютого, підписали 82 особи. Хоча для розгляду міською радою вона має набрати 10 000 підписів киян.

Додамо, норми утримання домашніх тварин визначені Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження».  Наприклад, у Києві ще є  рішення  Київської міської ради від 27.10.2007 р. № 1079/3912, яким затверджені «Правила утримання домашніх собак та котів у м. Києві».  

Наразі  штрафи за порушення правил утримання тварин в Україні мізерні. Власник може відбутися попередженням або заплатити 17–51 гривню в казну. Якщо за порушенням його застають не вперше, то штраф може бути максимум 85 гривень. Наприклад, у країнах Європи за те, що ви не прибрали за собакою, вас можуть оштрафувати на більш значну суму. Залежно від країн це буде від 30 до 200 євро. Це за нинішнім курсом від 800 до 5500 гривень.

Можливо, такі низькі штрафи за порушення правил утримання тварин в Україні — це одна з основних причин, чому досі більшість городян не хочуть прибирати за своїми вихованцями.

Нагадаємо, що у вересні 2020 року у Верховній Раді зареєстрували  проект закону, який  передбачає штрафи для тих власників тварин, які не прибирають за домашніми улюбленцями. На жаль, 2 лютого законопроект було знято з розгляду.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко