Догори
Дати відгук

Китайці закликають відмовитися від вакцини Pfizer через чисельні смерті після щеплення

Медики стверджують, що вакцинацію треба робити лише людям до 80 років, а старшим укріплювати імунітет за допомогою вітамінів

2 хв на прочитання15 Січня 2021, 22:37
Поділитись:

Китайські експерти в області охорони здоров'я закликали Норвегію та інші країни зупинити використання вакцин від COVID-19 на основі мРНК, вироблених компаніями Pfizer і BioNTech. Про це повідомляє видання Global Times.

За словами китайського імунолога, нова вакцина була розроблена в поспіху і раніше не використовувалася у великих масштабах для профілактики інфекційних захворювань, а її безпека не підтверджена для широкомасштабного використання у людей. Ян Чжаньцю, вірусолог з Університету Ухань, заявив виданню, що смертельні випадки викликані вакцинами, показали, що ефект від вакцини Pfizer та інших вакцин мРНК не настільки хороший, як очікувалося.

На думку китайських лікарів, вакцини з мРНК вчать клітини людини виробляти білок, що викликає імунну відповідь. Тоді імунна відповідь зможе захистити людей від зараження, якщо справжній вірус виявиться в організмі. Однак після вакцинації мРНК можуть вироблятися токсичні речовини, а це не гарантує безпеку вакцини.

Імунолог з Пекіна закликав зупинити вакцинацію препаратом Pfizer, оскільки технологія м-РНК не довела свою безпеку. Особливу увагу необхідно звернути на людей, старше 80 років: китайські експерти вважають, що їм не слід робити щеплення від коронавірусу, оскільки імунітет у таких людей ослаблений, а організм схильний до побічних ефектів. Такий категорії громадян варто зміцнювати імунітет, приймаючи вітаміни. Крім того, під час випробувань вакцини було дуже мало людей старше 80, яким робили щеплення, тому переконливих доказів, що для цієї групи людей препарат безпечний немає.

У Китаї розпочали масові щеплення своєю вакциною для людей у віці від 18 до 59 років, оскільки статистика щодо людей у віці від 60 років і старше та людей віком до 18 років була порівняно невеликою під час клінічних випробувань вакцин.

Тим часом стало відомо, що Pfizer скорочує поставки вакцини проти COVID-19 в Європу.

Крім того, ковід виявили у 152 лікарів вільнюської клініки Сантара, 79 з яких раніше отримали першу дозу вакцини розробки Pfizer / BioNTech.

До цього в Нідерландах зафіксували понад 100 випадків побічних ефектів після щеплення вакциною від коронавірусу тієї ж компаній.  

Раніше ми розповідали, що першу вакцину від COVAX українці отримують в лютому.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.