Догори
Дати відгук

Першу вакцину від COVAX українці отримують в лютому

Організація доставить перші 100 тис. доз вакцин

1 хв на прочитання14 Січня 2021, 22:36
Поділитись:

У лютому в межах глобального механізму COVAX Україна отримає партію вакцини від коронавірусу. Препарат, найімовірніше, надійде від компаній Pfizer/BioNTech або Moderna. Про це повідомив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко. Повідомляє LB.ua

Зі слів Ляшка, COVAX готовий уже найближчим часом доставити 100 тисяч доз вакцин, чого достатньо для 50 тисяч українців. Своєю чергою, Україна отримала лист з проханням підтвердити, чи може держава прийняти мРНК-вакцину, і 8 січня підтвердила це.

"Або Moderna, ще точно невідомо. Але, швидше, Pfizer, оскільки COVAХ працює з вакцинами, в яких є дозвіл від ВООЗ на екстрене використання. А єдина мРНК-вакцина, що отримала такий дозвіл, це Pfizer", — сказав Ляшко.

Водночас головний санітарний лікар запевнив, що через COVAX можуть надходити й інші вакцини. За його словами, перший етап вакцинації очікується, що розпочнеться у лютому. Для цього буде створено 375 мобільних бригад, які вакцинуватимуть людей.

Раніше міжнародні експерти стверджували, що Україна отримає вакцину від COVID не раніше 2022 року. Але схожу, що це не так.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost