Квіти з крему чіз для капкейків, кексів тощо — використовуються в популярних десертах багатьох ресторанів

2 хв на прочитання02 Березня 2025, 07:24
Фото: jisty.com.ua

Можна приховати недоліки тортів чи іншої випічки.

Крем чіз — далеко не новий у кулінарному світі, використовується в популярних десертах багатьох ресторанів. У нього яскраво виражений вершковий смак з дуже ніжною структурою, що просто тане в роті. Завдяки такому мусу можна приховати недоліки тортів чи іншої випічки. Головне вибрати правильний рецепт.

Цієї порції вистачить приблизно на 10-12 капкейків. Згущенки може знадобитися більше — що сир сухіший, то більше її буде потрібно. Крем можна використовувати і в якості начинки для десертів. Із ним легко працювати і його можна використовувати для вирівнювання тортів. Якщо у вас не знайдеться такого перехідника, можна робити все те саме, але тоді кольори будуть більш розмиті. В такому разі краще використовувати один колір.

Головне використовувати холодний сир, а масло — тепле. Для кращого смаку додавайте в масу ванільний цукор. Якщо крем плануєте робити для начинки, то масло можна замінити вершками, але не менше 33 % жирності. Зберігати рекомендується не більше 5 діб.

Інгредієнти:

Приготування.

До кисломолочного сиру додати згущене молоко, перебити блендером до однорідності.

Окремо збити вершкове масло з цукровою пудрою.

Туди ж поступово додати сиркову масу.

Аби зробити квіти, розділити масу на дві чи три частини та пофарбувати гелевими барвниками.

Для декору знадобиться спеціальний кондитерський набір: насадка у вигляді квітки, мішечок і потрійний перехідник для змішування кольорів.

Крем набрати у мішечки, зробити отвори і вкласти в один великий мішок із відповідною насадкою.

Витиснути квіти, не торкаючись насадкою кексів, витягуючи квіти догори.

Тепер узяти мішечок з насадкою у вигляді листка і сформувати на капкейках листочки (можна без них).

Якщо маса готується для торта, то потрібно підрахувати, щоб її вистачило. Що більше крему використається на декорування, то рівнішим вийде десерт. Обов’язково перший шар має бути тонким — він вкриє крихти, щоб надалі вони не розпливлися по поверхні торта. І вже після охолодження нанести наступний шар, випічка теж повинна бути холодною.

Після того, як ви навчились готувати традиційний крем чіз, можна додавати інші компоненти: банани, шоколад, каву, фісташки, ягоди, карамель тощо. За бажання для кислинки замість ванільного цукру можна додати цедру лимона, апельсина чи лайма.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: