Для цього рецепту слід узяти капустину вагою трохи більше ніж 1 кг.
Інгредієнти:
капуста — 1 кг;
морква — 1 шт.;
сіль — 1 ст. л.(з гіркою);
цукор — 1 ст. л.
Приготування.
Пошинкувати капусту — якомога тонше, щоб потім вона просто танула у роті.
Моркву натерти на великій тертці, можна використовувати тертку для моркви корейської.
Відправити овочі в таз (зручніше перемішувати), додати сіль, цукор. Перемішати капусту з морквою, приминаючи, щоби сіль і цукор розчинялися в капустяному соку.
Поділити капусту на три пакети (переконавшись, що вони цілі).
Зав'язати та прибрати капусту в пакетах у холодильник на дві доби.
Кожні шість годин (по можливості) струшувати та перевертати пакети з капустою, щоб перемішати капусту всередині.
10 хвилин на приготування, кілька днів потерпіти — і чудова квашена капуста готова!
Також ми розповідали про капусту, квашену з яблуками: простий рецепт.