Квашена капуста — рецепт для тих, у кого ніколи не виходить

1 хв на прочитання14 Жовтня 2023, 01:21

Кваситься капуста зазвичай 3-4 дні при кімнатній температурі.

Квашена капуста — це традиційний ферментаційний продукт, який отримується шляхом квашення нарізаної капусти з додаванням солі й інших інгредієнтів. Цей процес дозволяє капусті зберегти свіжість і багатство вітамінів, а також надає їй неповторного смаку й аромату. Квашена капуста є популярною стравою в багатьох країнах та кухнях і використовується як окрема страва, а також як гарнір або інгредієнт для різноманітних страв.

Якщо ми любите квашену капусту, але вона у вас ніколи не виходить — спробуйте цей рецепт.

Інгредієнти (нa 3-літрову банку):

капуста — 2,5 кг;

морква — 3 шт.;

сіль — 2 ст. л.;

цукор — 2 ст. л.;

вoда — близько 500 мл.

Приготування.

Капусту пошинкувати, моркву потерти на терці. У великій мисці перемішати овочі з сіллю і цукром. Скласти все в чисту банку, легко втрамбовуючи. Мʼяти не потрібно.

І залити простою чистою холодною водою (не кип'яченою!) до самого горла банки.

Поставити банки в таз або глибоку тарілку — буде сильно бродити і поллється через верх.

Кваситься капуста зазвичай 3-4 дні при кімнатній температурі.

Потицяти капусту в кількох місцях дерев'яною паличкою, хоча б кілька разів на день, аби виходили накопичені гази.

Кришкою, коли бродить, капусту закривати не потрібно! Коли процес бродіння закінчиться — накрити кришкою і прибрати в холодильник або льох. Капуста готова.

Також ми писали про квашену капусту в пакеті: легкий і швидкий рецепт.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: