Їжа, яка корисна всім
Капуста – один із найпопулярніших овочів . З неї можна зробити практично будь-яку страву: від легкої закуски до святкового столу до повноцінного другого (наприклад, фарширована лососем і сиром капуста).
Капусту їдять цілий рік. Але особливо часто – узимку. Почасти тому, що в холоди качан стає більш хрустким, міцним та наповненим вітамінами. Щоб посилити останню складову та допомогти близьким зміцнити імунітет, господині намагаються частіше квасити капусту.
Вчені давно з'ясували, що саме у такому вигляді капуста містить максимальну кількість вітаміну С.
Користь квашеної капусти
Дієтологи рекомендують регулярно їсти квашену капусту людям, хворим на цукровий діабет. Є дані, що цей продукт допомагає контролювати рівень глюкози у крові.
Також у капусті після закваски міститься багато молочної кислоти, яка пригнічує розмноження шкідливих мікроорганізмів у кишечнику та прискорює засвоєння харчових речовин. Успішно бореться продукт, улюблений росіянами, та зі шкідливими токсинами.
Нещодавно вчені знайшли нову корисну властивість квашеної капусти: вона сприяє зниженню рівня «шкідливого» холестерину, накопичення якого призводить до утворення атеросклеротичних бляшок у судинах. Отже, традиційна російська закуска може зменшити ризик серцевих захворювань.