Догори
Дати відгук

Квашена капуста – найкращий продукт для діабетиків

Традиційна російська закуска допомагає як зміцнити імунітет, а й відновити здоров'я кишечника і очистить від бляшок судини

1 хв на прочитання11 Жовтня 2022, 12:36
Поділитись:

Їжа, яка корисна всім

Капуста – один із найпопулярніших овочів . З неї можна зробити практично будь-яку страву: від легкої закуски до святкового столу до повноцінного другого (наприклад, фарширована лососем і сиром капуста).

Капусту їдять цілий рік. Але особливо часто – узимку. Почасти тому, що в холоди качан стає більш хрустким, міцним та наповненим вітамінами. Щоб посилити останню складову та допомогти близьким зміцнити імунітет, господині намагаються частіше квасити капусту.

Вчені давно з'ясували, що саме у такому вигляді капуста містить максимальну кількість вітаміну С.

Користь квашеної капусти

Дієтологи рекомендують регулярно їсти квашену капусту людям, хворим на цукровий діабет. Є дані, що цей продукт допомагає контролювати рівень глюкози у крові.

Також у капусті після закваски міститься багато молочної кислоти, яка пригнічує розмноження шкідливих мікроорганізмів у кишечнику та прискорює засвоєння харчових речовин. Успішно бореться продукт, улюблений росіянами, та зі шкідливими токсинами.

Нещодавно вчені знайшли нову корисну властивість квашеної капусти: вона сприяє зниженню рівня «шкідливого» холестерину, накопичення якого призводить до утворення атеросклеротичних бляшок у судинах. Отже, традиційна російська закуска може зменшити ризик серцевих захворювань.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання19 Квітня 2024
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поєднання мускарі та тюльпанів: квіти, що вдало створюють яскраву весняну композицію (ФОТО)
1 хв на прочитання19 Квітня 2024
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 19 квітня
Проведіть час у самотності: гороскоп на п'ятницю, 19 квітня
2 хв на прочитання2 години тому
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитання3 години тому
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитання5 годин тому
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитання6 годин тому
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитання7 годин тому
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання9 годин тому