Для приготування курячого супу з грибами, консервованим горошком і плавленим сиром курятину можна вибирати за своїми вподобаннями (наприклад, філе курячих стегон).
Інгредієнти:
куряче філе — 300 г;
сир плавлений — 200 г;
горошок зелений консервований — 200 г;
печериці — 300 г;
картопля — 250 г;
морква — 1 шт. (130 г);
цибуля ріпчаста — 1 шт. (120 г);
олія — 1 ст. ложка;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
петрушка свіжа — 1 гілочка;
вода — 1,5 л.
Приготування.
З горошку злийте рідину.
Курку в каструлі залити водою, довести до кипіння і відварити до готовності, 30-40 хвилин.
Куряче м'ясо витягти з бульйону, остудити, нарізати невеликими шматочками.
Картоплю, моркву та цибулю очистити.
Картоплю нарізати невеликими кубиками. Моркву — меншими кубиками. Цибулю — дрібними кубиками. Гриби нарізати пластинками.
У сковороді розігріти олію, викласти цибулю та моркву, обсмажити 3-4 хвилини.
Додати до сковороди гриби, готувати до випаровування рідини, хвилин 7-10.
У бульйон викласти картоплю, варити 15 хвилин на повільному вогні.
Додати в каструлю шматочки курячого м'яса.
Туди відправити консервований горошок і варити 5 хвилин.
Сир натерти на великій тертці.
У суп перекласти засмажку.
Додати сир, добре розмішати до повного розчинення. Варити 1-2 хвилини. Посолити, поперчити до смаку.
Курячий суп із грибами, консервованим горошком і плавленим сиром готовий.
Розлити суп по тарілках, прикрасити листочками петрушки та подати до столу.
Також ми розповідали про курячий суп із сирними кульками: незвичайний рецепт першої страви.