Догори
Дати відгук

Курячий суп із сирними кульками: незвичайний рецепт першої страви

Ніжна, вершкова консистенція супу, розсипчаста картопля, м'яке куряче філе та смачні сирні кульки — чудова комбінація!

3 хв на прочитання04 Грудня 2022, 14:16
Поділитись:

Курячий суп із сирними кульками — дуже смачна й незвичайна перша страва. Курячий бульйон для неї можна приготувати з будь-якої частини курки, але якщо ви готуєте суп для дітей, краще використовувати куряче філе.

Інгредієнти:

куряче філе — 300 г;

сир плавлений м'який — 200 г;

картопля — 300 г;

морква — 100 г;

цибуля ріпчаста — 100 г;

сир твердий — 80 г;

яйце — 1 шт.;

борошно — 30 г;

кріп свіжий — 1-2 гілочки;

олія — 3 ст. ложки;

сіль — 1 ч. ложка;

перець чорний мелений — 1/5 ч. ложки;

вода — 1,8 л.

Приготування.

Куряче філе промити та залити в каструлі 1,8-2 л води. Довести до кипіння, зняти з поверхні піну, зменшити вогонь і варити 30-40 хвилин, до готовності курячого м'яса.

Поки вариться бульйон, приготувати сирні кульки. Для цього твердий сир натерти на дрібній тертці.

З кропу зрізати жорсткі стебла та дрібно нарізати гілочки.

З'єднати у глибокій мисці твердий сир, борошно, нарізаний кріп, 1 дрібку солі та яйце.

Виделкою з'єднати всі інгредієнти у в'язку, липку масу. Мокрими руками сформувати маленьку кульку (що менше, то смачніші кульки будуть у супі).

Так само приготувати кульки з усього тіста. Поставити тарілку або дощечку з кульками в холодильник, поки не настав час додавати в суп.

Цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками.

Моркву очистити та нарізати брусочками або натерти на тертці.

Картоплю очистити та нарізати великими кубиками.

Розігріти в сковороді олію і викласти цибулю та моркву. Смажити, помішуючи, 5-6 хвилин, до м'якості овочів.

Коли курка зварилася, дістати її з супу на тарілку та остудити перед подрібненням.

У каструлю викласти підготовлену картоплю.

Куряче м'ясо розібрати руками на волокна або нарізати кубиками.

Додати куряче м'ясо до супу, довести до кипіння і варити 10 хвилин на середньому вогні.

Потім додати в суп засмажку з цибулі та моркви, всипати сіль і чорний мелений перець.

Додати в каструлю м'який сир і перемішайте ложкою до повного розчинення. Якщо ви використовуєте плавлений сир у брусочках, його потрібно натерти на дрібній тертці перед додаванням у каструлю.

Останніми до супу відправити сирні кульки. Дочекатися, поки суп закипить, і по одній опустити кульки в суп.

Варити суп ще 3 хвилини. Коли сирні кульки спливуть на поверхню супу, вимкнути вогонь.

Курячий суп із сирними кульками готовий. Його слід розлити по тарілках, до кожної порції додавши свіжу зелень кропу.

Ніжна, вершкова консистенція супу, розсипчаста картопля, м'яке куряче філе та смачні сирні кульки — чудова комбінація!

Також ми розповідали про китайські листкові коржики із зеленою цибулею: простий і оригінальний рецепт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.