Все, що потрібно для створення смачних курячих котлет із морквою та сиром, — це правильна комбінація інгредієнтів і трішки кулінарної магії.
Інгредієнти:
куряче філе — 400 г;
сир твердий — 120 г
цибуля ріпчаста — 150 г;
морква — 100 г;
яйце — 1 шт.;
батон білий — 60 г;
молоко — 80 мл;
олія — 50 мл;
борошно — 20-30 г;
куркума мелена — 1 ч. ложка (за смаком);
перець чорний мелений — 0,5 ч. л.;
сіль за смаком.
Приготування.
З батона зрізати скоринки, нарізати м’якушку маленькими шматочками та викласти в миску.
Залити батон молоком та залишити на 10 хвилин.
Куряче філе нарізати шматочками і перекрутити на м'ясорубці.
Моркву та цибулю очистити.
Моркву натерти на великій тертці.
Цибулю також натерти на великій тертці або пропустити через м'ясорубку.
Сир натерти на великій тертці.
У миску до курячого фаршу додати цибулю, моркву, сир, розм'якшений у молоці батон, яйце, чорний мелений перець, куркуму та сіль.
Слід зважати на те, що сир уже солоний, тому важливо не пересолити фарш.
Фарш добре перемішати, накрити харчовою плівкою чи кришкою та залишити в холодильнику на 20-30 хвилин.
Потім із фаршу сформувати котлети.
Дошку присипати борошном, викласти котлети на дошку і зверху присипати борошном.
На сковороді розігріти 25 мл олії та викласти котлети.
Обсмажити котлети на середньому вогні з двох сторін 4-6 хвилин до золотистої скоринки. Дуже обсмажувати котлети не потрібно.
Потім додати на сковороду 2-3 ст. ложки води.
Накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь і тушкувати котлети близько 5 хвилин до випаровування рідини.
У такий спосіб приготувати всі котлети.
Смачні курячі котлети з морквою та сиром готові.
Більше новин читайте на GreenPost.