Кухарі розповіли, як замаринувати помідори, щоб вони не розповзлися

1 хв на прочитання16 Серпня 2023, 20:31

Ретельно вибирати плоди для зимових заготовок.

У разі консервації помідорів на зиму має значення і смак і зовнішній вигляд помідорів. Якщо у банці томати не збережуть свою форму, то навряд чи комусь захочеться з’їсти вміст. І щоб все пішло як по маслу, потрібно дотримуватись наступних правил.

Щоб помідори в банці залишалися цілими, потрібно:

  1. Ретельно вибирати плоди для зимових заготовок. Перезрілі томати краще відкласти, а якщо овочі нарізають часточками або медальйонами, то вони повинні бути більшими від середнього.
  2. Укладаючи помідори в банки, розміщуйте їх якомога щільніше. Ще добре перекладати томати широкими кільцями цибулі, для фіксації плодів в одному положенні.
  3. Але не потрібно сильно тиснути на томати, щоб вони не пустили сік раніше.
  4. Банки з помідорами заливають гарячим маринадом і залишають стерилізуватись на 15 хвилин. Можна залити томати окропом, а потім маринадом. Тоді стерилізувати заготівлі потрібно 10 хвилин.
  5. Також важливо грамотно приготувати маринад. Для цього на 1,5 літра води беруть:

Зі спецій додають лавровий лист, коріандр і чорний перець (горошком).

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: