Догори
Дати відгук

Кримінал і збитки на 20 мільйонів: що накоїли в лісгоспі у Карпатах

Виявлені інспекторами незаконні рубки, мільйонні суми збитків та перешкоджання роботі перевіряльників з боку керівників лісгоспу

1 хв на прочитання06 Березня 2020, 14:27
у ДП «Кутське ЛГ» на території НПП (національного природного парку – ред.) "Гуцульщина" незаконно зрубано 14003 дерева у ДП «Кутське ЛГ» на території НПП (національного природного парку – ред.) "Гуцульщина" незаконно зрубано 14003 дерева
Поділитись:

Керівники ДП "Кутський лісгосп" (Івано-Франківська область) можуть позбутися посад. З відповідним проханням до міністра енергетики та захисту довкілля й голови Держлісагентства звернувся перший заступник голови Держекоінспекції Денис Каплунов, повідомляє  GreenPost із посиланням на листекоінспекції, копія якого є в розпорядженні редакції.

Причиною звернення стали виявлені інспекторами незаконні рубки та мільйонні суми та перешкоджання роботі перевіряльників з боку керівників лісгоспу.

"Відповідно до матеріалів відводів та лісорубних квитків, вилучених співробітниками ДБР в рамках кримінального провадження №4201900000000028 від 22.032019 у ДП "Кутське ЛГ" на території НПП (національного природного парку – ред.) "Гуцульщина" незаконно зрубано 14003 дерева загальною кубомасою 9892 м3 деревини", – йдеться в листі.

Орієнтована сума шкоди, завданої державі – близько 20 млн грн.

 "Під час проведення перевірок директором на іншими працівниками лісгоспу чинились перешкоди проведенню замірам пнів незаконно зрубаних дерев. А також організовувались жителі села Пістинь, які не допускали працівників парку (НПП "Гуцульщина" – ред.) на ділянки, де проводилися незаконні рубки», – повідомив GreenPost начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції Сергій Комарчук.

GreenPost звернувся до очільника Держлісгоспу України Андрія Заблоцького з проханням прокоментувати лист Держекоінспекції. Журналісти GreenPost готують серію аналітичних матеріалів про ситуацію в Кутському лісгоспі та НПП "Гуцульщина".

Також радимо почитати:

Паштет із синички: чому Мінекоенерго не завадить масовій контрабанді співочих птахів

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко