Великдень 2023 - це одне з найулюбленіших і найсвітліших свят для українців. Традиційні страви на Великдень - паска, сирна паска, крашанки, буженина.
Але наші предки готували 1 рецепт на великодній стіл, про який багато хто не знав. Рибні страви на Великдень завжди шанувалися.
Риба - це не для краси. У рибі міститься корисний білок і фосфор, який так необхідний для нашого організму.
Господині завжди готували рибні страви на Великдень, оскільки це блюдо привертає в будинок удачу. Зазвичай на Великдень рибу фарширували або запікали.
Главред розповість дивовижний рецепт простої фаршированої риби на Великдень, який готувати дуже легко.
Вам потрібно:
Скумбрію бажано купувати свіжу та не заморожену.
Скумбрію на Великдень 2023 добре помити. Прибрати кістки, зябра і добре помити.
Лимон помити, порізати і скропити рибу соком.
Морквину і цибулю помити, почистити та порізати.
На оливковій олії обсмажити цибулю та моркву. Морквину можна порізати невеликими кубиками або натерти на крупній тертці.
Зелень помити, обсушити та дрібно порізати. Додати в сковороду до овочів.
Овочі посолити, поперчити за смаком.
Рис добре промити і відварити 10 хвилин, не більше. Щоб рис не розвалився і не зіпсував всю страву.
Рис змішати з овочами.
З фольги зробити цовник іа перекласти скумбрію. Скумбрію начинити рисом з овочами.
Порізати часточки лимона та додати до риби.
Духовку розігріти до 180 градусів.
Запікати скумбрію на Великдень 2023 в духовці 25 хвилин.