Крабові палички з твердим сиром, яйцями та солоним огірком — делікатес, який готується з простих інгредієнтів. Сіль при цьому можна не використовувати.
Інгредієнти:
крабові палички — 8 шт. (160 г);
сир твердий — 50 г;
огірок солоний — 50 г (1 невеликий);
яйце — 1 шт.;
майонез — 1 ст. ложка;
кріп свіжий — 5 г;
часник — 1 зубчик;
перець чорний мелений — за смаком.
Приготування.
Якщо ви використовуєте заморожені крабові палички, потрібно дати їм повністю розморозитися.
Яйце відварити круто (протягом 10 хвилин) після закипання, потім остудити у холодній воді.
Охолоджене яйце очистити від шкаралупи і натерти на дрібній тертці.
Твердий сир також натерти на дрібній тертці та викласти до яєць.
Солоний огірок натерти на дрібній тертці, відтиснути від соку і з'єднати з сиром і яйцями.
Кріп дрібно нарізати та додати до раніше з'єднаних інгредієнтів.
Туди ж додати майонез.
Часник очистити, пропустити через прес і викласти в ту саму миску. Всипати дрібку чорного меленого перцю.
Намазку перемішати.
Крабові палички необхідно розгорнути. Щоб палички легко розгорталися, їх слід очистити від пакувальної плівки й опустити у гарячу воду на 2 хвилини.
Потім крабові палички вийняти із води, трохи обсушити на паперовому рушнику та розгорнути.
Розгорнуту крабову паличку змастити частиною намазки. Шар має бути рівномірним і не надто товстим.
Згорнути крабову паличку з начинкою в рулетик.
Таким чином нафарширувати всі крабові палички, використовуючи всю намазку.
Тарілку для подачі застелити салатним листям.
Розрізати кожну крабову паличку з начинкою поперек навскіс і викласти на тарілку.
Подавати рулетики з крабових паличок можна і не розрізаючи, але так вони виглядають набагато презентабельніше.
Також ми писали про рулет із крабових паличок із сиром, зеленню та часником — незвичайний рецепт із простих продуктів.