Корисні властивості лимону
Лимонна кислота – криниця для всіх прихильників дієт, оскільки вона сприяє схуднення та нормалізації обміну речовин.
Лимон — найпоширеніший кислий фрукт, що володіє жироспалюючими властивостями. При цьому йому можна знайти застосування практично скрізь, наприклад, у кулінарії та навіть у медицині.
Проте з фрукта можна отримати користь навіть при схудненні — досить приготувати смачний і ефективний у боротьбі із зайвими кілограмами напій, який можна вживати на постійній основі без шкоди здоров’ю. Про те, який позитивний ефект може принести організму лимонний сік, розповімо в цій статті.
Корисні властивості лимону
Для початку розберемося, які ж властивості має цей диво-фрукт.
Багатий вітаміном С лимон сприяє зміцненню імунної системи та покращенню стану шкіри.
Антиоксидант, що міститься у фрукті, аскорбінова кислота, допомагає в усуненні жиру на самих проблемних ділянках тіла. Більш того, він також сприяє відновленню клітин та їх продукування.
І, звичайно, лимонна кислота сприяє нормалізації роботи травної системи та запобіганню проблем із запорами та метеоризмом.
Худнемо з кислинкою
Освіжаючий лимонний напій
Цей рецепт допоможе вам не тільки вгамувати спрагу, але ще й схуднути. Отже, щоб приготувати напій, вам знадобляться такі інгредієнти:
— 1 невеликий шматочок імбиру,
— свіжий сік 1 плода лимона,
— свіжі листочки м’яти (6-10 шт),
— 1 склянка подрібненого льоду,
— 1 год. ложка солі.
Для початку вам потрібно потовкти у ступі або в чаші шматочок імбиру та листя м’яти.
Потім слід заповнити глечик чистою охолодженою водою і додати до нього всі інші інгредієнти.
Добре перемішати вміст і почекати приблизно 10 хвилин, поки напій настоїться.
Лимон із травами
Імбир, кардамон, кориця – вбивча суміш для зайвих кілограмів. У синтезі з лимоном ці прянощі допомагають прискорити процес схуднення.
— Заздалегідь подрібніть 1 шматочок імбиру у ступці.
— Заповніть каструлю водою (1,5 склянки) і додайте до неї потовчений інгредієнт.
— Дочекайтеся, поки вода закипить, а потім тушкуйте відвар протягом 2 хвилин.
— Накрийте тару кришкою і залиште її рівно на 1 хвилину (окропу в жодному разі не повинен охолонути).
— Потім процідіть відвар за допомогою ситцю і додайте до вмісту 1 год ложку лимонного соку.
— За бажанням, можете додати в напій 1 годину ложку меду.
— Пробуйте напій, поки він ще теплий.
Нагадаємо, спеціалісти розповіли, як правильно варити макарони з твердих сортів пшениці.