Догори
Дати відгук

Корисні властивості лимону

Лимонна кислота – криниця для всіх прихильників дієт, оскільки вона сприяє схуднення та нормалізації обміну речовин.

2 хв на прочитання10 Червня 2022, 08:11
Поділитись:

Лимон — найпоширеніший кислий фрукт, що володіє жироспалюючими властивостями. При цьому йому можна знайти застосування практично скрізь, наприклад, у кулінарії та навіть у медицині.

Проте з фрукта можна отримати користь навіть при схудненні — досить приготувати смачний і ефективний у боротьбі із зайвими кілограмами напій, який можна вживати на постійній основі без шкоди здоров’ю. Про те, який позитивний ефект може принести організму лимонний сік, розповімо в цій статті.

Корисні властивості лимону

Для початку розберемося, які ж властивості має цей диво-фрукт.

Багатий вітаміном С лимон сприяє зміцненню імунної системи та покращенню стану шкіри.

Антиоксидант, що міститься у фрукті, аскорбінова кислота, допомагає в усуненні жиру на самих проблемних ділянках тіла. Більш того, він також сприяє відновленню клітин та їх продукування.

І, звичайно, лимонна кислота сприяє нормалізації роботи травної системи та запобіганню проблем із запорами та метеоризмом.

Худнемо з кислинкою

Освіжаючий лимонний напій

Цей рецепт допоможе вам не тільки вгамувати спрагу, але ще й схуднути. Отже, щоб приготувати напій, вам знадобляться такі інгредієнти:

— 1 невеликий шматочок імбиру,

— свіжий сік 1 плода лимона,

— свіжі листочки м’яти (6-10 шт),

— 1 склянка подрібненого льоду,

— 1 год. ложка солі.

Для початку вам потрібно потовкти у ступі або в чаші шматочок імбиру та листя м’яти.

Потім слід заповнити глечик чистою охолодженою водою і додати до нього всі інші інгредієнти.

Добре перемішати вміст і почекати приблизно 10 хвилин, поки напій настоїться.

Лимон із травами

Імбир, кардамон, кориця – вбивча суміш для зайвих кілограмів. У синтезі з лимоном ці прянощі допомагають прискорити процес схуднення.

— Заздалегідь подрібніть 1 шматочок імбиру у ступці.
— Заповніть каструлю водою (1,5 склянки) і додайте до неї потовчений інгредієнт.
— Дочекайтеся, поки вода закипить, а потім тушкуйте відвар протягом 2 хвилин.
— Накрийте тару кришкою і залиште її рівно на 1 хвилину (окропу в жодному разі не повинен охолонути).
— Потім процідіть відвар за допомогою ситцю і додайте до вмісту 1 год ложку лимонного соку.
— За бажанням, можете додати в напій 1 годину ложку меду.
— Пробуйте напій, поки він ще теплий.

Нагадаємо, спеціалісти розповіли, як правильно варити макарони з твердих сортів пшениці.
 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото з відкритих джерел
Ціни на ліки знизилися — та чи стало легше пацієнтам? Ось про що говорять цифри
5 хв на прочитання4 години тому
Маріанну Буданову лікують у США через ускладнення після російського отруєння
Дружину Буданова таємно вивезли до США для лікування від наслідків отруєння
1 хв на прочитання5 годин тому
Судова справа: Ківерці проти "Укрзалізниці" за водопровідні мережі міста
Територіальна громада судиться з "Укрзалізницею" за право володіння системою водопостачання
2 хв на прочитання6 годин тому
Натуральні барвники для великодніх яєць: безпечні рецепти для святкування Великодня
Натуральні барвники для великодніх яєць: безпечна альтернатива хімічним фарбникам
3 хв на прочитання9 годин тому
Всесвітній день здоров’я: як можна отримати медичну допомогу в різних країнах і на що можуть розраховувати українці
8 хв на прочитання10 годин тому
У Варшаві рандомно перевірятимуть пасажирів на вживання наркотиків
1 хв на прочитання12 годин тому
Львів – Молодіжна столиця Європи-2025
1 хв на прочитанняВчора
Найшвидший манікюр: майстриня з Сум – нова рекордсменка України
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost