Корисні властивості консервованої квасолі

1 хв на прочитання07 Вересня 2022, 08:11

Важливо стежити за вмістом солі у продукті. Консервовану квасолю можна промити перед вживанням.

Профілактика раку кишківника. Дорослим людям рекомендується з'їдати 30 г клітковини щодня – її нестача підвищує ризик раку кишечника. Банку квасолі містить приблизно 16 г клітковини.

Продовження життя. Вчені довели, що раціон, багатий на клітковину, знижує ризик серцевих захворювань, діабету, інсульту – хвороб, що скорочують тривалість життя.

Клітковина дуже важлива для підтримки різноманітності кишкового мікробіома. Режими харчування, багаті на клітковину, асоціюються зі зниженням багатьох метаболічних станів, таких як діабет 2 типу та серцеві захворювання, оскільки клітковина може зв'язуватися з глюкозою та холестерином, знижуючи їх рівні в крові

Схуднення. Завдяки високому вмісту клітковини та білка квасоля продовжує почуття ситості, захищає від надто сильного відчуття голоду. При цьому в ній досить мало калорій і насичених жирів.

Зміцнення імунітету. Одним із багатьох мінералів, що містяться у квасолі, є цинк. Наш організм потребує виконання ряду функцій, також мінерал важливий для імунної системи – цинк впливає на те, як клітини організму реагують на інфекції, і може допомогти контролювати запалення.

Підтримка серця. Квасоля, крім іншого, є джерелом калію, необхідного для здійснення важливих функцій, у тому числі підтримки здоров'я нервової системи та регулювання артеріального тиску.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: