- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Корисні страви з червоного буряка: топ п’ять найкращих рецептів
Корисні страви з червоного буряка: топ п’ять найкращих рецептів
За своїми властивостями овоч є одним із найкорисніших.
Червоний буряк доступний для споживача увесь рік. За своїми властивостями овоч є одним із найкорисніших. Його склад унікальний за вмістом цукрів, мінералів, вітамінів і цінних мікроелементів.
Завдяки концентрації природних антиоксидантів, буряк сприяє профілактиці онкології та анемії. Ось чому його варто споживати регулярно. Пропонуємо топ-5 цікавих рецептів страв із буряка.
Буряк по-корейськи
Інгредієнти:
- Буряк – 1 кг;
- Часник – 7-8 зубців
- Перець гострий червоний мелений – 0,5 ч. л
- Коріандр мелений – 0,5 ч. л
- Соняшникова рафінована олія – 1/3 склянки
- Оцет 9% — 4,5 ст. л
- Сіль за смаком
Приготування:
Сирий очищений буряк натираємо довгою соломкою за допомогою терки для корейських салатів і змішуємо з часником, оцтом, сіллю та спеціями.
Нагріти олію, але не доводити до кипіння і влити в салат.
Все добре перемішати і на добу відправити корейський буряк в холодильник.
Печений буряк з сиром та родзинками
Інгредієнти:
- 4 буряки
- 200 г сиру фета
- рукола
- 4 столові ложки горіхів
- 2 столові ложки меду
- 2 столові ложки оливкової олії
- сіль, перець
- за бажання можна додати трохи часнику
Приготування:
Ретельно вимити буряк, обернути його фольгою і поставити в духовку, розігріту до 200 C, приблизно на 40-60 хвилин. Горіхи смажити на сковороді протягом 2 хвилин. Вимити і висушити руколу. Нарізати фету сир скибочками. Очищений і охолоджений буряк очистити від шкірки і нарізати скибочками. Покласти руколу на тарілку, покласти на неї буряк, сир і горіхи. Все це залити медом та оливковою олією.
Мільфей з буряка
Інгредієнти:
- буряк: 1 шт
- авокадо: 1 шт
- часник: 2-3 зубчика
- петрушка, кмин, сік лимона, сіль, перець
Приготування:
Буряк зварити чи запекти. Очистити, нарізати кільцями. Авокадо почистити, порізати, скласти разом з часником у блендер та зробити пюре. Додати сік лимону, подрібнену зелень, сіль, перець. Змастити кожен кружечок буряка поре з авокадо, викласти один на другий.
Бурякова ікра
Інгредієнти:
- буряк - 500 гр
- помідори - 2,5 кг
- морква - 500 г
- цибуля - 500 г
- болгарський перець - 500 г
- часник - 1 головка
- олія - 500 мл
- сіль за смаком
Приготування:
Буряк, моркву і цибулю почистити. З болгарського перцю видалити насіння і білу перегородку. З помідорів видалити зелену серцевину. Буряк, моркву, цибулю, перець і помідори подрібнити за допомогою блендера або пропустити через м’ясорубку. Посолити і варити на слабкому вогні 1,5-2 години, регулярно помішуючи. Наприкінці готування додати перемелений часник. Ікру розлити в чисті сухі банки і закатати кришками. Банки поставити вверх дном до повного охолодження.
Котлети з буряка в духовці
Інгредієнти:
- зубчик часнику
- дві ложки борошна
- 400 грам буряка
- спеції за смаком
- яйце
- одна цибулина
Приготування:
Цибулину очистити,, нарізати на кубики. Буряк натерти на тертці. Змішати овочі, вбити до них яйце, додати борошно і приправи. Повинна вийти клейка маса. З отриманої суміші зліпити невеликі котлети, помістити в форму і випікати півгодини при 200 градусах.