Гастроентерологи прийшли до висновку, що натуральні ковбаси, виготовлені за всіма харчовими стандартами, є не поганим джерелом джерелом енергії і білків.
Жири, які містяться в продукті, дуже поживні, а в субпродуктах багато вітамінів.
До прикладу в ковбасі з телятини є речовини, які допомагають при зниженні енергії і навіть малокрів'ї.
Проте більшість сучасних ковбас не відрізняється хорошим складом і можуть навіть нести в собі смертельну небезпеку. Нітрити, які використовують для надання продукту рожевого кольору, викликають рак. А фосфати провокують розвиток остеопорозу і рахіту.
Якщо ви уважно читати етикетку, відразу ж можна відмовитися від продукції, що містить сою, крохмаль і рослинну клітковину. На етикетці ковбаси має бути написано, що вона зроблена у відповідності здержавним стандартом, а не з технічними умовами. Сучасний держстандарт забороняє наповнювати ковбасу рослинними замінниками, але, на жаль, дозволяє використання глутамату натрію і каррагинана.
До слова, раніше ми писали про те, від яких продуктів слід відмовитися, аби не вкоротити собі віку.