Догори
Дати відгук

Коронавірус мутував: тепер не піддається антитілам

Така мутація була виявлена ​​в зв'язку з зараженнями у норок в Данії і Голландії

1 хв на прочитання06 Грудня 2020, 11:23
Поділитись:

Тривожна новина надійшла зі світу науки: вчені з США виявили мутації збудника COVID-19, для яких не є небезпечними антитіла, пише bioRxiv.org.

Дослідники з Центру дослідження раку ім. Фреда Хатчінсона, вивчивши мутації ключової частини шиповидного білка коронавірусу, зрозуміли, що ті дозволили вірусу «вислизнути від одного або декількох антитіл».

Зокрема, така мутація була виявлена ​​в зв'язку з зараженнями у норок в Данії і Голландії. По-особливому модифіковані білки «корони» були знайдені також в Ірландії з Шотландією.

За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), число тих, що заразилися коронавірусом в світі досягло 65 млн.

Лідирують за кількістю випадків як і раніше США, Індія і Бразилія. На ці три країни припадає близько 50% всіх хворих, або 30 млн.

Нагадаємо, експерти, медики, науковці та потенційні пацієнти інфекційних відділень до цього часу не мали чіткої відповіді, чому люди настільки по-різному переносять коронавірус. Попри те, що є групи ризику та вікові особливості, пандемія показала, що перебіг хвороби залежить не тільки від цих двох чинників.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.