Догори
Дати відгук

Конституційний суд 29 вересня розгляне справу про незаконність відкриття ринку землі

1 хв на прочитання28 Вересня 2020, 21:56
Поділитись:

Конституційний суд України завтра, 29 вересня, розгляне справу про конституційність ринку землі. Про це повідомляє пресслужба КСУ.

"29 вересня о 10.00 Велика палата Конституційного суду України на відкритій частині пленарного засідання у формі усного впровадження розгляне справу за конституційним поданням 48 народних депутатів України щодо конституційності закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення" від 31 березня 2020 року № 552-їх окремих положень Земельного кодексу України зі змінами, внесеними згідно із зазначеним законом, та 53 народних депутатів України щодо конституційності закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення" від 31 березня 2020 № 552 - ІХ", - йдеться в повідомленні.

Автори клопотань стверджують, що земля як об'єкт права власності українського народу є основним національним багатством, що знаходиться під особливою охороною держави, що в першу чергу стосується саме земель сільськогосподарського призначення.

На їх переконання, прийняття Верховною Радою закону про ринок землі відбулося з порушенням конституційної процедури розгляду і прийняття, а його положення суперечать приписам Конституції.

Народні депутати підкреслюють, що тільки український народ наділений правом приймати рішення про розпорядження таким об'єктом права власності як земля через всеукраїнський референдум.

Нагадаємо, скільки коштуватиме гектар землі після відкриття ринку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.