Приготувати консервовані баклажани з солодким перцем і помідорами на зиму доволі просто.
Інгредієнти на 4-5 літрових банок:
баклажани — 3 кг;
солодкий перець — 1,5 кг;
помідори — 1,5 кг;
часник — 100 г;
яблучний оцет 6 % — 100 мл;
олія — 50 мл;
цукор — 50 г;
сіль — 1 ст. л.
Приготування.
Вимити всі овочі. Для любителів гострого до овочів можна додати один маленький гострий перець.
Баклажани порізати смужками. Круто посолити і даємо вийти гіркоті (достатньо 30 хв).Тим часом солодкий перець почистити й порізати смужками.
Помідори, гіркий перець і часник пропустити через м’ясорубку.
Промити баклажани від солі та відкинути на друшляк, щоби стекла вода.
У каструлю скласти баклажани, додати помідори, часник і гострий перець, солодкий перець, сіль, цукор, олію. Довести до кипіння та варити 20 хв.
До цього моменту підготувати простерилізовані банки та кришки. В каструлю влити оцет. Перемішати. Розкласти овочі по банках і закрити кришками. Перевернути банки кришками донизу і дати охолонути. Зберігати у прохолодному темному місці.
Також ми розповідали про баклажанну ікру на зиму без оцту і без стерилізації.