Кілька років і 4 млрд грн треба, щоб світлофори у Києві працювали на автономному живленні

1 хв на прочитання16 годин тому

Вибіркове невимкнення ліній, які живлять світлофори на території Києва та підлягають повному відключенню, неможливе, запевнили у Київраді.

Під'єднання всіх столичних світлофорів до ліній критичної інфраструктури може зайняти кілька років. Це коштуватиме бюджету від 2 до 4 млрд грн. Про це йдеться у відповіді Київради на петицію громадян.

Вибіркове невимкнення ліній у Києві, які живлять світлофори на території Києва та підлягають повному відключенню, неможливе.

"Варто враховувати, що зміна точки підключення світлофорних об’єктів ускладнена необхідністю здійснення низки організаційно-правових та технічних заходів", – наголосив Кличко.

Згідно з Державними будівельними нормами (ДБН), електроприймачі за надійністю електропостачання поділяються на три категорії. Світлофори належать до найбільш незахищеної (третьої) категорії.

Умови для можливості підключення світлофорних об’єктів столиці до першої категорії надійності електропостачання струмоприймачів можливі лише за умови внесення відповідних змін до ДБН, що не належить до компетенції Київської міської ради та її виконавчого органу, - пояснили у Київраді.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: