Кавово-шоколадна паста для бутербродів: смакота з простих продуктів

1 хв на прочитання23 Жовтня 2022, 21:02

Зберігати таку шоколадну пасту можна у холодильнику приблизно тиждень.

Кавово-шоколадну пасту для бутербродів можна приготувати вдома. Какао-порошок найкраще брати алкалізований, щоб смак шоколадної пасти був виразним. Кількість розчинної кави можна варіювати за своїм смаком.

Інгредієнти:

молоко — 300 мл;

масло вершкове — 150 г;

шоколад чорний — 50 г;

цукор — 140 г;

какао-порошок — 30 г;

кава розчинна — 3-4 ч. ложки (10 г);

крохмаль картопляний — 20 г;

ванільний цукор — 2 ч. ложки.

Приготування.

У склянці або мисочці з'єднати какао-порошок і приблизно 1/4 частини молока (приблизно 80 мл). Ретельно перемішати до однорідності.

В окремій склянці або мисці з'єднати крохмаль і приблизно 40 мл молока. Ретельно перемішати.

Молоко, що залишилося, вилити в сотейник, додати цукор, перемішати і поставити на середній вогонь. Помішуючи, довести до кипіння.

У закипіле молоко влити суміш какао та молока. Постійно помішуючи, довести знову суміш до кипіння.

Суміш крохмалю та молока ще раз ретельно перемішати (крохмаль має властивість осідати на дно) і влити в сотейник. Постійно помішуючи, довести масу до перших ознак кипіння. Потім зняти із вогню.

Вершкове масло розрізати на невеликі шматочки і додати в гарячу масу. Шоколад поламати на шматочки і відправити в сотейник. Перемішати до однорідності та розплавлення шоколаду й масла.

Додати каву та ванільний цукор. Знову ретельно перемішати.

Кавово-шоколадна паста готова.

Потрібно дати їй трохи охолонути і перекласти у посуд із кришкою. Зберігати таку шоколадну пасту можна у холодильнику приблизно тиждень.

Також ми розповідали про банановий пудинг: простий десерт без випікання.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: