- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Кавово-шоколадна паста для бутербродів: смакота з простих продуктів
Кавово-шоколадна паста для бутербродів: смакота з простих продуктів
Зберігати таку шоколадну пасту можна у холодильнику приблизно тиждень.
Кавово-шоколадну пасту для бутербродів можна приготувати вдома. Какао-порошок найкраще брати алкалізований, щоб смак шоколадної пасти був виразним. Кількість розчинної кави можна варіювати за своїм смаком.
Інгредієнти:
молоко — 300 мл;
масло вершкове — 150 г;
шоколад чорний — 50 г;
цукор — 140 г;
какао-порошок — 30 г;
кава розчинна — 3-4 ч. ложки (10 г);
крохмаль картопляний — 20 г;
ванільний цукор — 2 ч. ложки.
Приготування.
У склянці або мисочці з'єднати какао-порошок і приблизно 1/4 частини молока (приблизно 80 мл). Ретельно перемішати до однорідності.
В окремій склянці або мисці з'єднати крохмаль і приблизно 40 мл молока. Ретельно перемішати.
Молоко, що залишилося, вилити в сотейник, додати цукор, перемішати і поставити на середній вогонь. Помішуючи, довести до кипіння.
У закипіле молоко влити суміш какао та молока. Постійно помішуючи, довести знову суміш до кипіння.
Суміш крохмалю та молока ще раз ретельно перемішати (крохмаль має властивість осідати на дно) і влити в сотейник. Постійно помішуючи, довести масу до перших ознак кипіння. Потім зняти із вогню.
Вершкове масло розрізати на невеликі шматочки і додати в гарячу масу. Шоколад поламати на шматочки і відправити в сотейник. Перемішати до однорідності та розплавлення шоколаду й масла.
Додати каву та ванільний цукор. Знову ретельно перемішати.
Кавово-шоколадна паста готова.
Потрібно дати їй трохи охолонути і перекласти у посуд із кришкою. Зберігати таку шоколадну пасту можна у холодильнику приблизно тиждень.
Також ми розповідали про банановий пудинг: простий десерт без випікання.