Кавові сирники — простий рецепт сніданку

1 хв на прочитання16 Жовтня 2022, 07:44

Ранкову каву можна вживати й так.

Для приготування кавових сирників сир найкраще брати м'який і жирний. Також у процесі знадобиться окріп.

Інгредієнти:

сир — 500 г;

борошно — 5 ст. ложок;

яйце — 1 шт.;

цукрова пудра — 2,5 ст. ложки;

кава розчинна — 2 ч. ложки з гіркою;

вода — 2 ст. ложки;

сіль — щіпка;

олія (для смаження) — 3-4 ст. ложки (60 мл).

Приготування.

У чашку насипати розчинну каву, влити окріп (2 ст. ложки) і перемішати. Залишити каву остигати.

Сир перекласти в миску і виделкою розім’яти так, аби більша частина перетворилася на однорідну масу, але також залишились і великі грудочки для гарного розмаїття в готовій страві.

Вбити яйце, всипати цукрову пудру та сіль.

Перемішати ложкою до однорідності.

У сирну масу, що вийшла, влити охолоджену каву.

Знову перемішати.

Всипати 3 ст. ложки борошна.

Вимішати не дуже густе сирне тісто.

Сирне тісто розділити на 8 частин. Кожну скачати в кульку і злегка сплющити, формуючи сирники. Обваляти сирники в борошні, що залишилося (2 ст. ложки) зусібіч.

У сковороді на середньому вогні розігріти олію. Викласти сирники в сковороду й обсмажувати приблизно по 4 хвилини з кожного боку.

У сирників повинна вийти гарна рум'яна скоринка.

Обсмажені сирники ненадовго викласти на паперову серветку, щоб увібрала зайву олію.

Кавові сирники готові, можна подавати!

Також ми розповідали про саксонські сирники: незвичний рецепт.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: