Хто сказав, що кава не може бути корисною? Якщо це класична міцна — можливо. Проте якщо додати кілька інгредієнтів, вона відразу стане не лише смачнішою, а й дуже корисною. Головне використовувати лише свіжі та якісні продукти.
Кориця з медом — вибухове поєднання вітамінів, що зарядить ваш організм на весь день. Традиційно мед додають у чай, але поєднання його з кавою виходить дуже ароматним і корисним. Варто лише замінити звичайний цукор на ложечку запашного меду — і ваша кава набуде нових, пряних ноток. До того ж замість кілька зайвих калорій ви отримаєте заряд вітамінів для вашого організму. Але пам’ятайте, що мед у дуже гарячу каву додавати не варто — він втратить усі свої корисні властивості.
Можна використовувати й розчинну каву — це швидший варіант приготування, але оскільки це вторинний продукт, до якого додають підсилювачі смаку й аромату, користі з такого напою буде мало. Можете для м’якості смаку додати вершків або молока, а корицю можна замінити дрібкою кардамону чи взагалі замість кориці додати лимон — тоді ваша кава отримає ароматну кислинку і пом’якшить дію самої кави.
Подавати можна, прикрасивши збитими вершками чи кулькою ванільного морозива з гарячими круасанами.
Інгредієнти (на дві порції):
кава натуральна — 2 десертні ложки;
вода — 300 мл;
паличка кориці (або порошок — на кінчику ножа);
мед — 1 ч. л.;
мускатний горіх — дрібка.
Приготування.
Розігріти турку. Потім додати каву, мускатний горіх і корицю (якщо це порошок).
Влити холодну воду в турку так, щоб до поверхні лишалось 2 см. Якщо у вас паличка кориці, то додавати її потрібно на цьому етапі.
Варити на малому вогні. У момент закипання відразу зняти з вогню й, коли трохи остигне, додати мед.
Більше новин читайте на GreenPost.