Кава по-турецьки: простий рецепт

1 хв на прочитання28 Листопада 2022, 07:31

Зверху каву по-турецьки з жовтком можна посипати тертою шоколадною цукеркою або подрібненими горішками.

Кава по-турецьки перебуває в списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО нематеріальної культурної спадщини Туреччини. Кава по-турецьки є способом приготування, а не видом кави, тому готувати її можна з будь-якого сорту кавових зерен. Сам рецепт відомий ще з XV століття.

Інгредієнти:

кава свіжозмелена (максимально дрібна) — 2 ч. ложки;

вода — 1 склянка;

пудра цукрова — 0,5 ст. ложки;

жовток — 1 шт.;

цукерка шоколадна (для сервірування, за бажанням);

горіхи кеш'ю (для сервірування, за бажанням).

Приготування.

Каву, перемелену якнайдрібніше, засипати в турку, залити водою і варити на повільному вогні, постійно помішуючи.

Коли поверхні утворюється пінка, турку відразу ж зняти з вогню. Перемішати каву, пінка має осісти, і знову повторити всю процедуру.

Перелити готову каву по-турецьки в чашку і залишити остигати.

У жовток додати цукрову пудру.

Збити жовток із цукровою пудрою близько 10 хвилин, у густу піну.

Викласти збиту піну з жовтка в чашку з теплою турецькою кавою (кава не повинна бути гарячою, щоби жовтки не згорнулися). Не перемішувати.

Зверху каву по-турецьки з жовтком можна посипати тертою шоколадною цукеркою або подрібненими горішками.

Також ми розповідали про романтичний сніданок: швидкий і оригінальний рецепт із простих продуктів.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: