Каша, зварена на молоці, на смак відрізняється від каші, в яку просто додали молоко. Однак яка з них корисніша? Про це розповідає Телеграм-канал «Твоє здоров’я».
Коли каша вариться відразу на молоці, відбувається реакція, в ході якої руйнуються лізин і метіонін — цінні амінокислоти, що містяться у складі рослинного білка.
Тому часто можна зустріти рекомендацію варити кашу на воді, а потім, у вже готову, додавати молоко. З цього погляду розумно та справедливо.
Але якщо в раціоні не виключений тваринний білок, то великого сенсу в цьому нема, оскільки лізин і метіонін у достатній кількості ми отримуємо з тваринних продуктів.
При цьому у каші, звареної на молоці, глікемічний індекс вищий, ніж у каші на воді.
Тому з погляду схуднення краще вибирати кашу на воді чи хоча б варити на молоці навпіл із водою.
Також ми розповідали, як вибрати ідеальний сніданок для себе сьогодні.