Каші на молоці: корисніші чи навпаки?

1 хв на прочитання11 Березня 2023, 14:19

Часто можна зустріти рекомендацію варити кашу на воді, а потім, у вже готову, додавати молоко.

Каша, зварена на молоці, на смак відрізняється від каші, в яку просто додали молоко. Однак яка з них корисніша? Про це розповідає Телеграм-канал «Твоє здоров’я».

Коли каша вариться відразу на молоці, відбувається реакція, в ході якої руйнуються лізин і метіонін — цінні амінокислоти, що містяться у складі рослинного білка.

Тому часто можна зустріти рекомендацію варити кашу на воді, а потім, у вже готову, додавати молоко. З цього погляду розумно та справедливо.

Але якщо в раціоні не виключений тваринний білок, то великого сенсу в цьому нема, оскільки лізин і метіонін у достатній кількості ми отримуємо з тваринних продуктів.

При цьому у каші, звареної на молоці, глікемічний індекс вищий, ніж у каші на воді.

Тому з погляду схуднення краще вибирати кашу на воді чи хоча б варити на молоці навпіл із водою.

Також ми розповідали, як вибрати ідеальний сніданок для себе сьогодні.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: