Страви, приготовані з гречаної крупи, можуть привести до проблем з шлунково-кишковим трактом. Про це попередила лікар-ендокринолог Тетяна Бочарова.
При цьому фахівець зазначила, що гречка є гіпоалергенним продуктом. Вона входить до складу дієт, спрямованих на комплексне лікування і профілактику різних захворювань.
“Індивідуальна непереносимість гречки-велика рідкість – розповіла медикиня. – Проблеми виникають тільки якщо з’їсти дуже багато гречаної каші”.
Вона пояснила, що клітковина, що міститься в гречці, здатна привести до здуття і газоутворення.
За словами Бочарової, слід пам’ятати і про найгірші поєднаннях під час прийому їжі. Так, при наявності проблем з кишечником, гречку не варто їсти разом з м’ясними напівфабрикатами або жирною рибою. Іноді через це виникають бродіння і відчуття тяжкості в животі.
Також експерт поспішила попередити, що гречану крупу варто не запарювати окропом, а проварювати – тоді організм її легше засвоїть.