Каша на сніданок може шкодити здоров'ю

1 хв на прочитання25 Серпня 2022, 06:50
Секрет приготування смачної каші

Снідати кашею не так корисно, як ми всі вважали

Про користь каш ми знаємо із самого дитинства. Лікарі рекомендують включати каші якнайчастіше у свій раціон, а дієтологи наполягають на тому, що ця страва обов’язково має бути частиною дієтичного меню. Втім, не всі каші однаково корисні і володіють необхідними корисними речовинами та мінералами.

Каша є традиційною стравою на сніданок, проте регулярне вживання вуглеводної їжі вранці може призвести до набору ваги та розвитку діабету.

Багато каш відрізняються досить високим глікемічним індексом. Така їжа забезпечує організм значним запасом енергії – щоб її витратити, потрібно інтенсивно рухатися. Якщо людина після вуглеводного сніданку переходить до сидячої роботи, у неї з великою ймовірністю почне накопичуватися жир.

Звичка їсти кашу на сніданок може шкодити здоров'ю і тим, що підвищує ймовірність захворювання на діабет.

Найкращим варіантом сніданку є поєднання білкової їжі з деякою кількістю жирів та невеликою кількістю складних вуглеводів. Такий прийом їжі забезпечує повільне підвищення рівня цукру в крові, дозволяє обходитися без перекусів до обіду.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: