Приготування картопляного супу зі смаженою ковбасою та паприкою не потребує якихось особливих кулінарних навичок — достатньо просто робити те, що написано в рецепті.
Інгредієнти:
картопля — 3 шт. (400 г);
ковбаса варено-копчена (краківська) — 150 г;
цибуля ріпчаста — 1 шт. (200 г);
морква — 1 шт. (140 г);
часник — 2-3 зубчики (10 г);
лавровий лист — 1 шт.;
борошно — 2 ст. ложки;
паприка солодка мелена — 1 ст. ложка;
паприка копчена — 1 ч. ложка;
сіль — 1 ч. ложка (або за смаком);
перець чорний мелений — 1/4 ч. ложки (або до смаку);
олія — 4-5 ст. ложок;
петрушка свіжа — 3-4 гілочки;
вода — 1 л.
Приготування.
Моркву, цибулю та часник очистити і нарізати: часник дрібно, моркву та цибулю — маленькими кубиками.
Картоплю очистити та нарізати невеликими кубиками.
Ковбасу нарізати тонкими четвертинками кружалець (2-3 кружальця ковбаси можна залишити цілими для подачі).
У каструлі розігріти 1 ст. ложку олії та викласти ковбасу. При частому помішуванні обсмажити ковбасу на середньому вогні до легкої золотистої скоринки, приблизно 2-3 хвилини.
Викласти ковбасу на тарілку.
У ту ж олію, що залишилася в каструлі, викласти нарізані цибулю та моркву. Часто помішуючи, обсмажити овочі до м'якості моркви, приблизно 3-5 хвилин.
Потім овочі посолити й поперчити, всипати нарізаний часник. Перемішати, обсмажити ще 1 хвилину.
Додати в каструлю картоплю, обсмажену ковбасу та лавровий лист.
Залити все 1 л води (овочі повинні бути із запасом вкриті водою), довести до кипіння. Знизити нагрівання, накрити каструлю кришкою і варити суп до готовності картоплі приблизно 10-15 хвилин.
У сковороді розігріти олію, що залишилася, і всипати в неї борошно. Постійно помішуючи, обсмажити борошно в олії до зміни кольору.
Обов'язково зняти сковороду з вогню та всипати солодку й мелену паприку (якщо не зняти сковороду з плити, то паприка почне пригоряти). Швидко та ретельно перемішати борошно з паприкою.
Перекласти в каструлю пряну борошняну суміш і ретельно перемішати, щоб не було грудок.
Варити суп ще приблизно 5 хвилин. Потім перевірити готовність картоплі і, якщо вона готова, вимкнути вогонь. Вийняти з каструлі лавровий лист і дати настоятися супу приблизно 10 хвилин.
Петрушку промити і дрібно нарізати.
Розлити суп по тарілках, у кожну додати зелень, сметану та кружальце ковбаси — так буде ще смачніше!
Картопляний суп із ковбасою готовий до подачі.
Також ми розповідали про рисовий суп із кількою в томаті — вариться півгодини.