Картопляний суп зі смаженою ковбасою та паприкою — смачно і просто

2 хв на прочитання24 Грудня 2022, 13:43

У кожну тарілку слід додати зелень, сметану та кружальце ковбаси — так буде ще смачніше!

Приготування картопляного супу зі смаженою ковбасою та паприкою не потребує якихось особливих кулінарних навичок — достатньо просто робити те, що написано в рецепті.

Інгредієнти:

картопля — 3 шт. (400 г);

ковбаса варено-копчена (краківська) — 150 г;

цибуля ріпчаста — 1 шт. (200 г);

морква — 1 шт. (140 г);

часник — 2-3 зубчики (10 г);

лавровий лист — 1 шт.;

борошно — 2 ст. ложки;

паприка солодка мелена — 1 ст. ложка;

паприка копчена — 1 ч. ложка;

сіль — 1 ч. ложка (або за смаком);

перець чорний мелений — 1/4 ч. ложки (або до смаку);

олія — 4-5 ст. ложок;

петрушка свіжа — 3-4 гілочки;

вода — 1 л.

Приготування.

Моркву, цибулю та часник очистити і нарізати: часник дрібно, моркву та цибулю — маленькими кубиками.

Картоплю очистити та нарізати невеликими кубиками.

Ковбасу нарізати тонкими четвертинками кружалець (2-3 кружальця ковбаси можна залишити цілими для подачі).

У каструлі розігріти 1 ст. ложку олії та викласти ковбасу. При частому помішуванні обсмажити ковбасу на середньому вогні до легкої золотистої скоринки, приблизно 2-3 хвилини.

Викласти ковбасу на тарілку.

У ту ж олію, що залишилася в каструлі, викласти нарізані цибулю та моркву. Часто помішуючи, обсмажити овочі до м'якості моркви, приблизно 3-5 хвилин.

Потім овочі посолити й поперчити, всипати нарізаний часник. Перемішати, обсмажити ще 1 хвилину.

Додати в каструлю картоплю, обсмажену ковбасу та лавровий лист.

Залити все 1 л води (овочі повинні бути із запасом вкриті водою), довести до кипіння. Знизити нагрівання, накрити каструлю кришкою і варити суп до готовності картоплі приблизно 10-15 хвилин.

У сковороді розігріти олію, що залишилася, і всипати в неї борошно. Постійно помішуючи, обсмажити борошно в олії до зміни кольору.

Обов'язково зняти сковороду з вогню та всипати солодку й мелену паприку (якщо не зняти сковороду з плити, то паприка почне пригоряти). Швидко та ретельно перемішати борошно з паприкою.

Перекласти в каструлю пряну борошняну суміш і ретельно перемішати, щоб не було грудок.

Варити суп ще приблизно 5 хвилин. Потім перевірити готовність картоплі і, якщо вона готова, вимкнути вогонь. Вийняти з каструлі лавровий лист і дати настоятися супу приблизно 10 хвилин.

Петрушку промити і дрібно нарізати.

Розлити суп по тарілках, у кожну додати зелень, сметану та кружальце ковбаси — так буде ще смачніше!

Картопляний суп із ковбасою готовий до подачі.

Також ми розповідали про рисовий суп із кількою в томаті — вариться півгодини.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: