Із простих складників можна приготувати суперстраву — замість картопляного пюре з котлетами спекти святкові рулетики. Ось рецепт картопляного рулета з фаршем. Тісто виходить повітряним, ніжним, дуже цікавим на смак. Можна робити порційні рулетики. Замість фаршу можна використовувати смажені грибочки чи суміш фаршу з грибами.
Інгредієнти:
картопля — 600 г;
молоко — 3 скл.;
яйця — 3 шт.;
борошно — 1 скл.;
кмин — 1 ст. л.;
панірувальні сухарі — 2 ст. л.;
вершкове масло — 50 г;
сіль, перець — до смаку;
фарш (можна частково грибний) — 500 г;
цибулина — 1 шт.;
плавлений сир — 150 г;
зелень — пучок.
Приготування.
Картоплю почистити й відварити до готовності.
Цибулину дрібно нарізати й посмажити. Додати фарш і/або гриби, смажити до готовності.
Злити воду з картоплі, додати масло, 1 скл. теплого молока, потовкти, збити міксером. Додати борошно, сіль, перець, яйця, знову добре збити.
Додати решту теплого молока, розмішати. Виходить рідке тісто — дуже ніжне, працювати з ним трохи складно, тому, щоб не порвалося, можна додати більше борошна.
Деко застелити пекарським папером, змастити маслом, посипати сухарями та приправою для картоплі. Вилити тісто, посипати кмином, поставити у розігріту до 180 °С духовку на 15 хв (пекти до рум’яності).
Сир потерти. Зелень дрібно нарізати.
Стіл застелити фольгою та просто з папером перевернути на неї картопляну основу, папір зняти, викласти фарш, тертий сир і зелень.
Акуратно, допомагаючи собі фольгою, згорнути рулет. Якщо десь тісто трісне, це легко можна потім підправити.
Щільно загорнути у фольгу, як цукерку, і ще на 15 хв поставити у духовку.
Вийняти, розгорнути. Нарізати порційними шматочками, не дуже тонкими (у холодному вигляді можна тоненько).
Наповнити тарілочки й зайняти чергу за добавкою!
Більше новин читайте на GreenPost.