Картопляний рулет із фаршем «Хочу ще!» — святкова суперстрава з простих інгредієнтів

2 хв на прочитання14 Квітня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін

Смакує гарячим і холодним.

Із простих складників можна приготувати суперстраву — замість картопляного пюре з котлетами спекти святкові рулетики. Ось рецепт картопляного рулета з фаршем. Тісто виходить повітряним, ніжним, дуже цікавим на смак. Можна робити порційні рулетики. Замість фаршу можна використовувати смажені грибочки чи суміш фаршу з грибами.

Інгредієнти:

картопля — 600 г;

молоко — 3 скл.;

яйця — 3 шт.;

борошно — 1 скл.;

кмин — 1 ст. л.;

панірувальні сухарі — 2 ст. л.;

вершкове масло — 50 г;

сіль, перець — до смаку;

фарш (можна частково грибний) — 500 г;

цибулина — 1 шт.;

плавлений сир — 150 г;

зелень — пучок.

Приготування.

Картоплю почистити й відварити до готовності.

Цибулину дрібно нарізати й посмажити. Додати фарш і/або гриби, смажити до готовності.

Злити воду з картоплі, додати масло, 1 скл. теплого молока, потовкти, збити міксером. Додати борошно, сіль, перець, яйця, знову добре збити.

Додати решту теплого молока, розмішати. Виходить рідке тісто — дуже ніжне, працювати з ним трохи складно, тому, щоб не порвалося, можна додати більше борошна.

Деко застелити пекарським папером, змастити маслом, посипати сухарями та приправою для картоплі. Вилити тісто, посипати кмином, поставити у розігріту до 180 °С духовку на 15 хв (пекти до рум’яності).

Сир потерти. Зелень дрібно нарізати.

Стіл застелити фольгою та просто з папером перевернути на неї картопляну основу, папір зняти, викласти фарш, тертий сир і зелень.

Акуратно, допомагаючи собі фольгою, згорнути рулет. Якщо десь тісто трісне, це легко можна потім підправити.

Щільно загорнути у фольгу, як цукерку, і ще на 15 хв поставити у духовку.

Вийняти, розгорнути. Нарізати порційними шматочками, не дуже тонкими (у холодному вигляді можна тоненько).

Наповнити тарілочки й зайняти чергу за добавкою!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: