Картопляні котлети з твердим сиром і солодким перцем готуються в духовці. Якщо ви використовуєте заморожений перець, його потрібно попередньо розморозити, щоб пішла зайва волога.
Інгредієнти:
картопля — 500 г (5 шт.);
перець болгарський (свіжий або заморожений) — 150 г;
сир твердий — 100 г;
цибуля зелена — 50 г (3 шт.);
яйце — 1 шт.;
сухарі панірувальні — 3 ст. ложки;
приправа для картоплі — 1 ч. ложка;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — дрібка.
Приготування.
Очищену картоплю розрізати навпіл (або залишити цілою, якщо бульби невеликі) і залити в каструлі водою. Поставити каструлю на вогонь. Після закипання посолимо (1/2 ч. ложки). Варити картоплю 15-20 хвилин (залежно від сорту та розміру шматочків картоплі).
З готової картоплі злити воду. Дати картоплі трохи охолонути.
Духовку ввімкнути розігріватися до 200 °С.
Тим часом сир натерти на дрібній тертці.
Солодкий перець нарізати дрібними кубиками.
Зелену цибулю дрібно нарізати.
Картоплю натерти на середній тертці та перекласти у глибоку миску.
Туди ж викласти підготовлені сир, перець і цибулю. Всипати приправу для картоплі, мелений перець і сіль (враховуючи, що картоплю вже солили).
Все добре перемішати.
У глибокій тарілці збити яйце.
В іншу тарілку висипати панірувальні сухарі.
Вологими руками сформувати котлети. Обмочити котлети зусібіч у яйці.
Потім обваляти котлети у сухарях.
Деко застелити пергаментом і викласти туди котлети.
Відправити деко у розігріту до 200 °С духовку і запікати котлети 20-25 хвилин.
Через деякий час дістати котлети з духовки.
Перекласти запечені картопляні котлети з сиром і солодким перцем на тарілку та подавати.
Дуже смачно подавати такі котлети зі сметаною.
Також ми розповідали про картопляні котлети з болгарським перцем і сирною начинкою — ситно і смачно.