Картопляні котлети з твердим сиром і солодким перцем — рецепт без м’яса

2 хв на прочитання21 Січня 2023, 15:47

Дуже смачно подавати котлети зі сметаною.

Картопляні котлети з твердим сиром і солодким перцем готуються в духовці. Якщо ви використовуєте заморожений перець, його потрібно попередньо розморозити, щоб пішла зайва волога.

Інгредієнти:

картопля — 500 г (5 шт.);

перець болгарський (свіжий або заморожений) — 150 г;

сир твердий — 100 г;

цибуля зелена — 50 г (3 шт.);

яйце — 1 шт.;

сухарі панірувальні — 3 ст. ложки;

приправа для картоплі — 1 ч. ложка;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — дрібка.

Приготування.

Очищену картоплю розрізати навпіл (або залишити цілою, якщо бульби невеликі) і залити в каструлі водою. Поставити каструлю на вогонь. Після закипання посолимо (1/2 ч. ложки). Варити картоплю 15-20 хвилин (залежно від сорту та розміру шматочків картоплі).

З готової картоплі злити воду. Дати картоплі трохи охолонути.

Духовку ввімкнути розігріватися до 200 °С.

Тим часом сир натерти на дрібній тертці.

Солодкий перець нарізати дрібними кубиками.

Зелену цибулю дрібно нарізати.

Картоплю натерти на середній тертці та перекласти у глибоку миску.

Туди ж викласти підготовлені сир, перець і цибулю. Всипати приправу для картоплі, мелений перець і сіль (враховуючи, що картоплю вже солили).

Все добре перемішати.

У глибокій тарілці збити яйце.

В іншу тарілку висипати панірувальні сухарі.

Вологими руками сформувати котлети. Обмочити котлети зусібіч у яйці.

Потім обваляти котлети у сухарях.

Деко застелити пергаментом і викласти туди котлети.

Відправити деко у розігріту до 200 °С духовку і запікати котлети 20-25 хвилин.

Через деякий час дістати котлети з духовки.

Перекласти запечені картопляні котлети з сиром і солодким перцем на тарілку та подавати.

Дуже смачно подавати такі котлети зі сметаною.

Також ми розповідали про картопляні котлети з болгарським перцем і сирною начинкою — ситно і смачно.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: