- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Картопляні котлети з ковбасою та твердим сиром
Цей рецепт картопляних котлет із ковбасою та твердим сиром дуже простий і не вимагає якихось екзотичних складових.
Інгредієнти:
картопля — 650 г (після чищення вийде 500 г);
борошно — 100 г;
ковбаса варена (невеликого діаметру) — 100 г;
кетчуп або томатний соус — 70 г;
сир твердий — 60 г;
яйце — 1 шт.;
олія — 20-30 мл;
лист лавровий — 2 шт.;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком.
Приготування.
Картоплю почистити, нарізати великими шматочками, викласти в каструлю і залити невеликою кількістю води. Додати лавровий лист.
Відварити картоплю приблизно 25 хвилин, до готовності. Вимкнути вогонь.
Злити воду. Залишити картоплю в каструлі без кришки на 2-3 хвилини, щоби підсохла.
Розім’яти картоплю на пюре і залишити охолонути до теплої температури.
До картопляного пюре додати сіль, перець, яйце та борошно.
Все перемішати до однорідності.
З картопляної маси сформувати круглу котлетку середнього розміру.
Ковбасу нарізати кружальцями.
Сир нарізати квадратними чи прямокутними пластинками.
Розігріти сковороду з олією й обсмажувати котлети на невеликому вогні приблизно 4 хвилини.
Перевернути котлети на інший бік та обсмажувати 1 хвилину.
Після цього на кожну котлету викласти приблизно по 1 ч. ложці кетчупу чи томатного соусу.
Зверху викласти по кружечку ковбаси.
На ковбасу викласти по пластинці сиру.
Накрити сковороду кришкою і продовжувати готувати котлети на невеликому вогні ще 2-3 хвилини, до підрум'янювання низу котлети та розплавлення сиру.
Картопляні котлети з ковбасою та сиром готові. Їх можна перекладати на тарілку та подавати.
Також ми розповідали про ліниві пиріжки з хліба.