Картопляні котлети з болгарським перцем і сирною начинкою — ситно і смачно

2 хв на прочитання22 Жовтня 2022, 20:11

Ще один спосіб приготувати картоплю так, щоб усі пальчики облизали.

Картопляні котлети з болгарським перцем і сирною начинкою — страва не лише смачна, а й ситна.

Інгредієнти:

картопля — 330 г;

перець солодкий (червоний) — 120 г;

сир твердий — 100 г;

борошно — 100 г;

яйце — 1 шт.;

сухарі панірувальні — 40 г;

петрушка свіжа — 25 г;

олія — ​​30 мл (2 ст. ложки);

перець чорний мелений — на кінчику ножа (або за смаком);

сіль — 1/2 ч. ложки (або за смаком).

Приготування.

Картоплю (в лушпайках) покласти в каструлю й залити водою. Поставити на вогонь, довести воду до кипіння і відварити картоплю близько 20 хвилин, до готовності.

Картоплю очистити від лушпайок.

Товкачкою розім’яти картоплю на пюре і залишити трохи охолонути.

Солодкий перець очистити від насіння й нарізати маленькими кубиками.

Яйце розбити в миску і злегка збовтати виделкою.

Петрушку дрібно пошаткувати й додати до картопляного пюре.

Потім додати солодкий перець і яйце.

Всипати сіль і чорний мелений перець.

Все перемішати та всипати борошно.

Знову перемішати до однорідності.

Твердий сир натерти на великій тертці.

З одержаної картопляної маси сформувати невеликі кульки.

Кожну картопляну кульку викачати в сухарях.

У середині кульки зробити заглиблення.

У заглиблення покласти натертий сир.

Сформувати кульку так, аби сирна начинка виявилася всередині.

Ще раз викачати кульку в сухарях.

У сковороді розігріти олію і викласти туди картопляні котлети.

Обсмажити котлети на невеликому вогні по 2-4 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки.

Готові картопляні котлети з сирною начинкою викласти на тарілку та подавати теплими.

Також ми розповідали про саксонські сирники: незвичний рецепт.

Окрім того, ми писали про пісні ажурні млинці на окропі — рецепт без яєць.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: