Лікарі закликають утриматися від вживання чипсів, однак у домашніх умовах можна приготувати чипси без шкідливих домішок — для цього знадоибться лише мікрохвильова піч.
Трави, спеції та прянощі для домашніх чипсів можна підбирати на свій смак. Із 400 г картоплі виходить трохи менше 100 г чипсів.
Інгредієнти:
картопля — 400 г (3 шт.);
олія — 1 ст. ложка;
паприка копчена мелена — 1 ч. ложка;
трави італійські сушені — 1/2 ч. ложки;
сіль за смаком.
Приготування.
Картоплю очистити, вимити й обсушити за допомогою паперового рушника. Нарізати тоненькими скибочками однакової товщини — різати треба дуже тонко, тому краще використовувати не ніж, а якийсь кухонний гаджет на кшталт мандоліни, овочечистки або спеціальної широкої тертки для слайсів.
Картопляні скибочки перекласти в миску.
Залити скибочки картоплі чистою холодною водою і залишити так на 1 годину.
Потім воду злити, картоплю знову залити чистою холодною водою ще на 1 годину. Таким чином зайвий картопляний крохмаль вимиється і чипси будуть хрусткими.
Викласти скибочки картоплі в один шар на чистий кухонний рушник і залишити хвилин на 10 підсохнути.
Потім перекласти скибочки картоплі в чисту суху миску.
Всипати сіль, суміш сушених італійських трав і мелену паприку. Влити олію.
Рукою перемішати скибочки картоплі. Олія та спеції повинні добре розділитися по скибочках.
Із пергаменту для випічки вирізати коло такого ж діаметра, що і тарілка-піддон мікрохвильової печі, і накрити ним цю тарілку.
Частину картопляних скибочок викласти на підготовлену тарілку в один шар.
Готувати чипси в мікрохвильовій печі при потужності 800 Ватт приблизно 3 хвилини.
Потім скибочки картоплі перевернути на інший бік і готувати чипси ще 2 хвилини.
Таким чином одна партія чипсів готується 5 хвилин. Саме за таких параметрів можна отримати золотисті та сухі чіпси, не горілі та не вологі — саме те, що треба.
Також ми розповідали про «розумні» тістечка: дуже простий рецепт.