Картопляне пюре з трьома видами сиру — проста страва, здатна стати справжнім кулінарним шедевром

2 хв на прочитання25 Вересня 2024, 07:26
Фото: «Їжа легко»

Використовуйте інші комбінації сирів, аби щоразу отримувати нові нюанси до смаку.

Картопляне пюре — це проста страва, яка здатна стати справжнім кулінарним шедевром завдяки кільком додатковим інгредієнтам. Можна приготувати ніжне, оксамитове пюре, що тане в роті, але з особливим смаковим акцентом, який дарує поєднання відразу трьох видів сиру — маскарпоне, чедер і пармезан (тверді сири можна придбати вже подрібненими). Використовуйте інші комбінації сирів, аби щоразу отримувати нові нюанси до смаку.

Інгредієнти:

картопля — 1 кг;

сир чедер — 70 г;

сир пармезан — 30 г;

крем-сир вершковий — 1-2 ст. ложки;

масло вершкове — 50 г;

молоко — 40 мл;

сіль — 0,5 ч. ложки;

перець чорний мелений (за бажанням) — 1 дрібка;

петрушка свіжа (за бажанням, для подачі) — 1 гілочка.

Приготування.

Картоплю ретельно вимити й очистити від шкірки.

Нарізати бульби великими шматками, помістити у каструлю й залити водою. Довести воду до кипіння. Потім всипати 0,5 ч. ложки солі й готувати 20 хвилин до м'якості картоплі.

Через деякий час повністю злити відвар з каструлі. Картоплю розім’яти у пюре товкачем або ступкою.

Додати в картоплю вершкове масло, дочекатися, поки воно розтане. Перемішати пюре з маслом.

У гаряче картопляне пюре додати маскарпоне, натерті на дрібній терці чедер і пармезан.

Перемішати пюре із сиром. Сири розплавляться й додадуть картоплі м'якої, в'язкої консистенції та приємного смаку. За потреби досолити пюре.

Також можна додати чорний свіжомелений перець за смаком або свіжу зелень петрушки, кропу, базиліку.

Подавати картопляне пюре до столу відразу, поки гарнір гарячий.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: