Картопляна бабка (запіканка) з куркою — страва проста у приготуванні, але надзвичайно смачна та ситна.
Інгредієнти:
картопля — 5 шт.;
грудка куряча — 200 г;
олія соняшникова — 2 ст. л.;
масло вершкове — 1 ст. л.;
сметана — 2 ст. л.;
борошно пшеничне — 2 ст. л. + 0,5 ст. для посипання форми;
цибуля ріпчаста — 1 шт. (або 2 шт. середніх);
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
приправа для курки — за смаком.
Приготування.
Картоплю почистити, промити. Цибулю почистити, розрізати навпіл.
Картоплю і половину цибулі натерти на дрібній тертці, частину соку, що виділився, злити, але не весь, аби бабка не була сухою.
Другу частину цибулі нарізати дрібними кубиками. Куряче філе також нарізати кубиками. У сковороді розігріти олію. Викласти у сковороду цибулю та куряче філе.
Обсмажити куряче філе з цибулею, помішуючи близько 5 хвилин на сильному вогні. У процесі обсмажування інгредієнти посолити, поперчити, посипати улюбленими приправами.
У миску з тертою картоплею перекласти зі сковороди обсмажене куряче філе з цибулею, додати сметану, борошно.
Перемішати, за необхідності досоливши картопляну масу.
Форму для запікання змастити вершковим маслом і присипати борошном так, щоб дно і стінки форми були добре оброблені.
Викласти картопляну масу у підготовлену форму, розрівняти поверхню.
Запікати картопляну бабку в духовці, попередньо розігрітій до 200 °С, 40-45 хвилин, до рум'яної скоринки.
Подавати картопляну бабку з куркою слід у гарячому вигляді. Подавати страву можна як у формі, так і перевернувши її та виклавши бабку на таріль.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.