Картопляна бабка (запіканка) з куркою — проста у приготуванні, але надзвичайно смачна та ситна

2 хв на прочитання21 Травня 2024, 07:32
Фото: «Їжа легко»

Подавати можна як у формі, так і перевернувши її та виклавши на таріль.

Картопляна бабка (запіканка) з куркою — страва проста у приготуванні, але надзвичайно смачна та ситна.

Інгредієнти:

картопля — 5 шт.;

грудка куряча — 200 г;

олія соняшникова — 2 ст. л.;

масло вершкове — 1 ст. л.;

сметана — 2 ст. л.;

борошно пшеничне — 2 ст. л. + 0,5 ст. для посипання форми;

цибуля ріпчаста — 1 шт. (або 2 шт. середніх);

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

приправа для курки — за смаком.

Приготування.

Картоплю почистити, промити. Цибулю почистити, розрізати навпіл.

Картоплю і половину цибулі натерти на дрібній тертці, частину соку, що виділився, злити, але не весь, аби бабка не була сухою.

Другу частину цибулі нарізати дрібними кубиками. Куряче філе також нарізати кубиками. У сковороді розігріти олію. Викласти у сковороду цибулю та куряче філе.

Обсмажити куряче філе з цибулею, помішуючи близько 5 хвилин на сильному вогні. У процесі обсмажування інгредієнти посолити, поперчити, посипати улюбленими приправами.

У миску з тертою картоплею перекласти зі сковороди обсмажене куряче філе з цибулею, додати сметану, борошно.

Перемішати, за необхідності досоливши картопляну масу.

Форму для запікання змастити вершковим маслом і присипати борошном так, щоб дно і стінки форми були добре оброблені.

Викласти картопляну масу у підготовлену форму, розрівняти поверхню.

Запікати картопляну бабку в духовці, попередньо розігрітій до 200 °С, 40-45 хвилин, до рум'яної скоринки.

Подавати картопляну бабку з куркою слід у гарячому вигляді. Подавати страву можна як у формі, так і перевернувши її та виклавши бабку на таріль.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: