Догори
Дати відгук

Картопляна бабка (запіканка) з куркою — проста у приготуванні, але надзвичайно смачна та ситна

Подавати можна як у формі, так і перевернувши її та виклавши на таріль.

2 хв на прочитання21 Травня 2024, 07:32
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Картопляна бабка (запіканка) з куркою — страва проста у приготуванні, але надзвичайно смачна та ситна.

Інгредієнти:

картопля — 5 шт.;

грудка куряча — 200 г;

олія соняшникова — 2 ст. л.;

масло вершкове — 1 ст. л.;

сметана — 2 ст. л.;

борошно пшеничне — 2 ст. л. + 0,5 ст. для посипання форми;

цибуля ріпчаста — 1 шт. (або 2 шт. середніх);

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

приправа для курки — за смаком.

Приготування.

Картоплю почистити, промити. Цибулю почистити, розрізати навпіл.

Картоплю і половину цибулі натерти на дрібній тертці, частину соку, що виділився, злити, але не весь, аби бабка не була сухою.

Другу частину цибулі нарізати дрібними кубиками. Куряче філе також нарізати кубиками. У сковороді розігріти олію. Викласти у сковороду цибулю та куряче філе.

Обсмажити куряче філе з цибулею, помішуючи близько 5 хвилин на сильному вогні. У процесі обсмажування інгредієнти посолити, поперчити, посипати улюбленими приправами.

У миску з тертою картоплею перекласти зі сковороди обсмажене куряче філе з цибулею, додати сметану, борошно.

Перемішати, за необхідності досоливши картопляну масу.

Форму для запікання змастити вершковим маслом і присипати борошном так, щоб дно і стінки форми були добре оброблені.

Викласти картопляну масу у підготовлену форму, розрівняти поверхню.

Запікати картопляну бабку в духовці, попередньо розігрітій до 200 °С, 40-45 хвилин, до рум'яної скоринки.

Подавати картопляну бабку з куркою слід у гарячому вигляді. Подавати страву можна як у формі, так і перевернувши її та виклавши бабку на таріль.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання7 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання8 годин тому
Арешт зернового терміналу на Одещині: майно передано АРМА. Фото: БЕБ України
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитанняВчора
Ліквідація нарколабораторії на Івано-Франківщині: злочинці отримали вирок. Фото: Івано-Франківська обласна прокуратура
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитанняВчора
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитанняВчора
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
ВР підтримала законодавчі ініціативи щодо стимулювання економічного розвитку галузі рибного господарства
1 хв на прочитання15 Травня 2025
Салат із куркою та сухариками — легкий, але святковий, і готується нашвидкуруч
1 хв на прочитання15 Травня 2025