Цей оригінальний рецепт перетворить звичайну картоплю на справжній кулінарний шедевр. Картопля, запечена з насінням соняшника, чудово підійде як гарнір до будь-якої основної страви чи просто як самостійний смачний перекус.
Інгредієнти:
картопля — 500 г (8 шт.);
насіння соняшника очищене — 70-90 г;
сіль — ¾ ч. ложки (за смаком);
олія — 2 ст. ложки;
листя салату (для подачі) — 2-3 шт.
Приготування.
Ретельно вимити картоплю, не очищаючи від шкірки.
Нарізати картоплю часточками (на 4-6 частин) завтовшки приблизно 2-2,5 см.
Покласти картоплю в каструлю, залити 1,5 л холодної води і довести до кипіння. (Якщо у вас молода картопля, то її можна попередньо не відварювати.)
Коли вода закипить, додати ½ ч. ложки солі і варіть картопля 10 хвилин до напівготовності.
Увімкнути духовку — нехай розігрівається до температури 180 °С.
Потім злити всю воду, картоплю викласти в один шар на тарілку і залишити на 1-2 хвилини, щоби часточки обсохли.
У невелику посудину налити олії, додати сіль, що залишилася (за смаком). Вмочити кожну часточку картоплі в олію з усіх боків.
Насіння соняшника викласти у тарілку. Обваляти кожну скибочку картоплі в насінні, притискаючи їх до картоплі.
Вислати деко пергаментним папером і викласти підготовлену картоплю в один шар.
Поставити картоплю в розігріту духовку і запікати 35-40 хвилин, до золотистого кольору, орієнтуючись по своїй духовці.
Картопля, запечена з насінням у духовці, готова. За бажання можна прикрасити тарілку листям салату, викласти картоплю та подавати до столу. Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.