Догори
Дати відгук

Картопля, запечена з насінням соняшника: смачний і оригінальний рецепт

Чудово підійде як гарнір до будь-якої основної страви чи просто як самостійний смачний перекус.

2 хв на прочитання01 Квітня 2024, 07:32
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Цей оригінальний рецепт перетворить звичайну картоплю на справжній кулінарний шедевр. Картопля, запечена з насінням соняшника, чудово підійде як гарнір до будь-якої основної страви чи просто як самостійний смачний перекус.

Інгредієнти:

картопля — 500 г (8 шт.);

насіння соняшника очищене — 70-90 г;

сіль — ¾ ч. ложки (за смаком);

олія — 2 ст. ложки;

листя салату (для подачі) — 2-3 шт.

Приготування.

Ретельно вимити картоплю, не очищаючи від шкірки.

Нарізати картоплю часточками (на 4-6 частин) завтовшки приблизно 2-2,5 см.

Покласти картоплю в каструлю, залити 1,5 л холодної води і довести до кипіння. (Якщо у вас молода картопля, то її можна попередньо не відварювати.)

Коли вода закипить, додати ½ ч. ложки солі і варіть картопля 10 хвилин до напівготовності.

Увімкнути духовку — нехай розігрівається до температури 180 °С.

Потім злити всю воду, картоплю викласти в один шар на тарілку і залишити на 1-2 хвилини, щоби часточки обсохли.

У невелику посудину налити олії, додати сіль, що залишилася (за смаком). Вмочити кожну часточку картоплі в олію з усіх боків.

Насіння соняшника викласти у тарілку. Обваляти кожну скибочку картоплі в насінні, притискаючи їх до картоплі.

Вислати деко пергаментним папером і викласти підготовлену картоплю в один шар.

Поставити картоплю в розігріту духовку і запікати 35-40 хвилин, до золотистого кольору, орієнтуючись по своїй духовці.

Картопля, запечена з насінням у духовці, готова. За бажання можна прикрасити тарілку листям салату, викласти картоплю та подавати до столу. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро