Картопля, запечена з беконом і твердим сиром — простий і смачний рецепт

1 хв на прочитання12 Квітня 2024, 07:32
Фото: «Їжа легко»

Інгредієнти, які можуть здатися звичайними, в руках кулінара перетворюються на справжню гастрономічну поезію.

Картопля традиційно належить до найулюбленіших продуктів на столі, особливо в поєднанні з беконом і сиром, що надає цій страві неповторної смакової глибини. Інгредієнти, які можуть здатися звичайними, в руках кулінара перетворюються на справжню гастрономічну поезію.

Інгредієнти:

картопля — 600 г (4 шт.);

бекон варено-копчений — 100 г;

молоко — 300 мл;

сир твердий — 60-80 г;

крохмаль — 1 ст. ложка

сіль за смаком;

чебрець сушений — 1/4 ч. ложки;

перець чорний мелений — 1/4 ч. ложки;

паприка мелена — 1/2 ч. ложки;

масло вершкове (для змащування форми) — 10 г.

Приготування.

Картоплю почистити та нарізати тонкими кружальцями.

Увімкнути духовку для розігріву до 200 °С.

У каструлі закип'ятити воду, викласти туди картоплю та всипати 0,5 ч. ложки солі. Варити картоплю 5-7 хвилин. Потім воду злити.

Форму для запікання змастити олією та викласти туди половину відвареної картоплі.

Бекон нарізати тонкими смужками та рівномірно розподілити поверх картоплі.

Потім викласти картоплю, що залишилася.

У молоці розчинити крохмаль. Всипати 0,5 ч. ложки солі, перець, чебрець і паприку. Все перемішати.

Залити молочною сумішшю вміст форми.

Поставити форму до розігрітої духовки. Запікати картоплю з беконом при 200 °С 40-45 хвилин до м'якості.

Сир натерти на великій тертці.

Дістати запіканку з духовки та посипати тертим сиром. Повернути форму в духовку ще на 5-7 хвилин до розплавлення сиру.

Картопля, запечена з беконом і твердим сиром, готова.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: