Картопля традиційно належить до найулюбленіших продуктів на столі, особливо в поєднанні з беконом і сиром, що надає цій страві неповторної смакової глибини. Інгредієнти, які можуть здатися звичайними, в руках кулінара перетворюються на справжню гастрономічну поезію.
Інгредієнти:
картопля — 600 г (4 шт.);
бекон варено-копчений — 100 г;
молоко — 300 мл;
сир твердий — 60-80 г;
крохмаль — 1 ст. ложка
сіль за смаком;
чебрець сушений — 1/4 ч. ложки;
перець чорний мелений — 1/4 ч. ложки;
паприка мелена — 1/2 ч. ложки;
масло вершкове (для змащування форми) — 10 г.
Приготування.
Картоплю почистити та нарізати тонкими кружальцями.
Увімкнути духовку для розігріву до 200 °С.
У каструлі закип'ятити воду, викласти туди картоплю та всипати 0,5 ч. ложки солі. Варити картоплю 5-7 хвилин. Потім воду злити.
Форму для запікання змастити олією та викласти туди половину відвареної картоплі.
Бекон нарізати тонкими смужками та рівномірно розподілити поверх картоплі.
Потім викласти картоплю, що залишилася.
У молоці розчинити крохмаль. Всипати 0,5 ч. ложки солі, перець, чебрець і паприку. Все перемішати.
Залити молочною сумішшю вміст форми.
Поставити форму до розігрітої духовки. Запікати картоплю з беконом при 200 °С 40-45 хвилин до м'якості.
Сир натерти на великій тертці.
Дістати запіканку з духовки та посипати тертим сиром. Повернути форму в духовку ще на 5-7 хвилин до розплавлення сиру.
Картопля, запечена з беконом і твердим сиром, готова.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.