Картопля, запечена в пряженому маслі — рецепт, що складається із двох інгредієнтів, а смакує просто неперевершено. Якщо ви зазвичай смажите чи печете картоплю на олії, вам буде з чим порівняти. До того ж пряжене масло дуже корисне.
Інгредієнти:
картопля — 5 шт.;
пряжене масло — 4–5 ст. ложок;
сіль, мелений чорний перець — до смаку;
покришена зелень — до смаку.
Приготування.
Духовку нагріти до 230 °С. Пательню щедро змастити пряженим маслом.
Картоплю вимити, почистити, порізати скибочками завтовшки 3-5 мм.
Рівномірно викласти скибочки картоплі на дно сковороди шарами, кожен посипаючи сіллю, перцем і щедро поливаючи розігрітим пряженим маслом. Поставити на плиту й на середньому вогні обсмажити картоплю хвилин 10. Не перемішувати.
Накрити пательню кришкою та помістити в духовку на півгодини.
Через 30 хв проткнути шматочок картоплини зубочисткою — якщо сирувата, зменшити вогонь і потримати в духовці ще хвилин 7-10.
Перед подачею добре струснути пательню, щоб уся картопля рівномірно вкрилася маслом. Викласти картоплю підсмаженою скоринкою догори. Притрусити покришеною зеленню.
Більше новин читайте на GreenPost.