Картопля з м'ясом у духовці — ніжна всередині, проте зі скоринкою зовні

1 хв на прочитання14 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Можна знизити калорійність.

Картопля зі шматочками м’яса в духовці виходить ніжною всередині, проте зовні — зі скоринкою. Щоби знизити калорійність, візьміть куряче чи індиче м’ясо. Готувати її можна не лише у формі для випікання, а порційно в горщиках, збільшивши порцію вдвічі. Для соковитості другої страви можна додати ще один шар із помідорів, нарізавши їх кільцями.

Інгредієнти:

свинина — 600 г;

картопля — 1 кг;

цибуля — 1–2 шт.;

паприка — ½ ч. л.;

куркума — ½ ч. л.;

перець мелений (чорний і червоний) — по ½ ч. л.;

олія для смаження — за потребою;

борошно для панірування — за потребою;

вершки — 200 мл;

сіль — до смаку.

Приготування.

М’ясо порізати середніми шматочками, посолити, поперчити. Обкатати в борошні та смажити на олії до золотистості.

Очистити картоплю, порізати, посипати куркумою та паприкою. Злегка обсмажити

Викласти свинину у форму для запікання, далі покласти картоплю.

Цибулю нарізати кільцями й викласти у форму. Залити все вершками.

Випікати 40 хвилин при температурі 180 °C.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: