Догори
Дати відгук

Картопля з м'ясним фаршем і плавленим сиром — легко готується в духовці

У процесі виготовлення також знадобиться фольга.

2 хв на прочитання15 Січня 2023, 13:22
Поділитись:

Із такого звичного продукту, як картопля, можна приготувати багато смачних страв. Наприклад, картоплю з м'ясним фаршем і плавленим сиром. У процесі виготовлення також знадобиться фольга.

Інгредієнти:

картопля — 1,2 кг (10-12 шт.);

фарш свинячий — 350 г;

цибуля ріпчаста — 100-130 г;

сир плавлений (м'який) — 50 г;

часник — 2 зубчики;

петрушка свіжа — 5 гілочок;

олія — 25 мл;

томатний соус — 50 г;

майонез — 30 г;

зіра (кумін) — 1 дрібка;

орегано сушений — 1 дрібка;

сіль за смаком

перець чорний мелений — до смаку.

Приготування.

Петрушку дрібно нарізати.

Часник очистити та пропустити через прес.

Цибулю очистити і натерти на дрібній тертці.

До фаршу додати цибулю, петрушку, часник, плавлений сир, зіру, орегано, чорний перець і сіль.

Добре перемішати протягом 4-5 хвилин.

Ввімкнути духовку для розігріву до 190 °С.

Очистити картоплю. Якщо потрібно, зрізати низ, щоб кожна картоплина стійко стояла у формі.

На кожній бульбі картоплі зробити 3-4 вертикальні надрізи, не дорізаючи до кінця.

Заповнити серединку та бічні надрізи картоплі підготовленою начинкою.

Змішати майонез, томатний соус і 100 мл води.

Викласти фаршировану картоплю у форму для запікання. Полити картоплю томатно-майонезною сумішшю і збризнути олією.

Накрити форму фольгою та відправити в духовку, розігріту до 190 °С, на 45-50 хвилин. Потім зняти фольгу і запікати картоплю ще 20 хвилин до зарум'янювання.

Дати страві трохи охолонути.

Картопля з м'ясним фаршем і плавленим сиром, запечена в духовці, готова.

Також ми розповідали про чипси з картопляного пюре: простий рецепт у духовці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.