Картопля під часниковим соусом — рецепт, який мусить бути у записнику кожної господині. Приготувати таку картопельку — просто й без проблем. А який чудовий варіант для повноцінного обіду чи вечері! Це гостра, ароматна й ситна страва, смачна настільки, що можна обійтися й без м’яса.
Інгредієнти:
картопля — 5 шт.;
вершкове масло — 100 г;
твердий сир, натертий — 5 ст. л.;
сметана — 1 ст. л.;
часник — 4 зубці;
зелень петрушки — до смаку;
сіль, чорний мелений перець — до смаку;
соняшникова або оливкова олія — 2 ст. л.
Приготування.
Сир натерти. Часник подрібнити. Петрушку порізати.
М’яке вершкове масло, сир, сметану, часник і петрушку перемішати й поперчити. Соус готовий.
Картоплю добре помити й розрізати на половинки, не чистячи.
Викласти половинки у каструлю, залити водою, посолити й варити до готовності.
Картоплю викласти на змащене олією деко розрізаною стороною доверху й на кожен шматочок покласти по ложці часникового соусу.
Картоплю під соусом поставити на 15 хвилин у духовку, розігріту до 200 °C.
Більше новин читайте на GreenPost.