Картопля під часниковим соусом — рецепт, який мусить бути у записнику кожної господині

1 хв на прочитання12 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Смачно настільки, що можна обійтися й без м’яса.

Картопля під часниковим соусом — рецепт, який мусить бути у записнику кожної господині. Приготувати таку картопельку — просто й без проблем. А який чудовий варіант для повноцінного обіду чи вечері! Це гостра, ароматна й ситна страва, смачна настільки, що можна обійтися й без м’яса.

Інгредієнти:

картопля — 5 шт.;

вершкове масло — 100 г;

твердий сир, натертий — 5 ст. л.;

сметана — 1 ст. л.;

часник — 4 зубці;

зелень петрушки — до смаку;

сіль, чорний мелений перець — до смаку;

соняшникова або оливкова олія — 2 ст. л.

Приготування.

Сир натерти. Часник подрібнити. Петрушку порізати.

М’яке вершкове масло, сир, сметану, часник і петрушку перемішати й поперчити. Соус готовий.

Картоплю добре помити й розрізати на половинки, не чистячи.

Викласти половинки у каструлю, залити водою, посолити й варити до готовності.

Картоплю викласти на змащене олією деко розрізаною стороною доверху й на кожен шматочок покласти по ложці часникового соусу.

Картоплю під соусом поставити на 15 хвилин у духовку, розігріту до 200 °C.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: