- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Картопля «Буланжер» — готується легко, але виглядає і смакує, наче страва з ресторанного меню
Картопля «Буланжер» — готується легко, але виглядає і смакує, наче страва з ресторанного меню
Подавайте її як гарнір або навіть самостійну страву.
Картопля «Буланжер» — це простий, але дуже смачний французький рецепт, який ідеально підходить для тих, хто хоче приготувати щось ситне й ароматне. Назва походить від французького слова boulanger, що означає «пекар» — адже раніше цю страву пекли в пекарнях. Готується легко, але виглядає і смакує, наче страва з ресторанного меню. Подавайте її як гарнір або навіть самостійну страву.
Інгредієнти:
картопля (очищена) — 1 кг;
цибуля ріпчаста (середнього розміру) — 3 шт.;
часник — 1 зубчик;
масло вершкове — 50-70 г;
бульйон курячий — близько 400 мл;
сіль — до смаку;
перець чорний мелений — до смаку.
Приготування.
Цибулю очистити й нарізати тонкими півкільцями.
У формі для запікання обсмажити цибулю на 30 г масла протягом 5 хвилин. (Якщо форма не підходить для смаження, цибулю можна обсмажити на сковороді.)
Часник очистити та подрібнити ножем.
Додати подрібнений часник до цибулі й обсмажити ще 5 хвилин.
Цибуля має стати прозорою, не потрібно обсмажувати її до золотистості.
Картоплю нарізати тонкими скибочками. Це можна зробити шатківницею чи за допомогою кухонного комбайна.
Духовку ввімкнути та розігріти до 200 °C.
Цибулю поділити на дві частини. Одну частину цибулі відкласти, другу розподілити на дні форми.
На цибулю у формі викласти половину картоплі, посолити та поперчити.
Додати другий шар цибулі та картоплі. І знову посолити та поперчити.
Верхній шар картоплі можна за бажання викласти акуратно, щоб виглядало красиво.
Залити картоплю з цибулею бульйоном. Бульйон не повинен вкривати верхній шар картоплі.
Зверху викласти шматочки вершкового масла.
Запікати картоплю з цибулею в духовці за температури 200 °C 45 хвилин. Потім зменшити температуру до 180 °C і запікати ще 45 хвилин. Якщо верх картоплі швидко підрум'янюється, перемістіть форму трохи нижче.
Більше новин читайте на GreenPost.